17 juni: Ikke vår vilje, men Guds

“Far, om du vil, så ta dette begeret fra meg! Men la ikke min vilje skje, men din!”

Lukas 22:42

Noen har sagt at disse ordene som Jesus her sa er de vanskeligste — og viktigste — ordene vi kan lære på ethvert språk: ikke min vilje skje, men din. Å si disse ordene med oppriktighet og fra hjerte krever overbevisning, mot og tro- Det betyr å stole på at Gud virkelig er visere enn du er, og virkelig elsker deg mer enn du elsker deg selv. Det betyr å stole, som Jesus stolte, på Guds perfekte visdom.

Selv om Jesu vilje alltid var i perfekt harmoni med Faderens (Johannes 6:38-39), så er vår vilje ikke det. Det vi antar ville gjøre oss lykkelige og fornøyd ser det ut som om Han holder borte fra oss til enkelte tider, og tingene som vi forsøker å unngå er de selvsamme tingene som Han ofte tillater å slippe inn i våre liv.

Er det noen sykdom, hjertesorg, smerte, ustabilitet, nedgradering, eller spenning som du føler for øyeblikket? Istedenfor å se etter nærmeste utvei for prøvelsen din — hvilken som helst utvei du kan finne — så vend deg først mot Herren og bring din nød til Ham i bønn. Den samme Gud som skapte din verden kan absolutt opprettholde, helbrede, styrke og rettlede deg i livet ditt.

Be for utfrielse; be for styrke; be for rettledning — og be “ikke min vilje skje, men din.” Disse ordene er vanskelige, fordi de overleverer de mest dyrebare delene av livene over til Gud. Men de er frigjørende, fordi de innser at vi er i Herrens hender likevel, og dersom vi forstod situasjonen perfekt, så ville vi absolutt ønske det Gud ønsker på våre vegne.

Kjære troende, der finnes ingen bønn (utenom en bønn for noe som allerede er åpenbart som synd i Guds Ord) som du ikke kan bringe til Herren med disse underbare ordene: ikke min vilje skje, men din.


 

Advertisement
%d bloggers like this: