14 desember

Txt: Romerne 8:25-27

GUDS BEDRE MÅTE

Åse satt foran naboens juletre og så på de blinkende lysene. De kan like godt være av, tenkte hun. Hvordan kan jeg være glad når Gud ikke har svart på bønnene mine? I ukevis hadde hun bedt om at familien hennes skulle få en fredelig jul – en uten at mor og far kranglet. Men kvelden før hadde de hatt sin største krangel noen sinne! Så, om morgenen, hadde mor og far dratt vekk, og Åse visste ikke hvor de hadde dradd. Far hadde bare fortalt henne at de skulle hente hjelp og at hun måtte gå til nabohuset etter skolen.

Da Åse så fars bil kjøre inn oppkjørselen, skyndte hun seg hjem. Mor var ikke inne, men estemor var. “Hvor er mamma?” spurte Åse. “Er hun fremdeles ute med pappa?”

Bestemor satte seg ned ved siden av Åse og la en arm rundt henne. “Åse,” sa hun. “I morges tok din far  med mamma til en klinikk – en avrusningsklinikk.”

“Mener du…” Åse var redd for at hun visste hva bestemor mente.

“Din mor har innrømmet at hun er alkoholiker – at hun drikker for mye alkohol – og hun har dratt for å få hjelp,” forklarte bestemor. Åse lente seg mot bestemor og begynte å gråte. Bestemor holdt henne fast.

“Bestemor, jeg har bedt slik som du har lært meg,” sa Åse mens hun tørket tårene, “men Gud svarte ikke bønnen min.” Hun forklarte hva hun hadde bedt for.

“Jeg tror at Gud svarte bønnen din, Åse,” sa bestemor, “men ikke slik du forventet. Gud har en bedre plan. En grunn til at foreldrene dine kranglet så mye var at din mor nektet for at hun var en alkoholiker og ikke ville få hjelp. Men nå har hun innsett problemet sitt og dratt for å få behandling. Det er hvordan Gud svarte bønnen din. Med Hans hjelp vil ting bli bedre – og ikke bare i julen.”

Åse satt stille et øyeblikk. Så smilte hun svakt. “La oss slå på julelysene,” sa hun.

Hva med deg?

Tror du at du vet hvordan Gud burde svare bønnene dine? Det kan av og til virke som om Han ikke svarer i det hele tatt, men Han vil svare på Sin måte og til Hans tid. Fortsett å be, og stol på at Han vil hjelpe deg med problemene dine.

Herren har hørt min inderlige begjæring, Herren vil ta imot min bønn.

Salme 6:10

Dagens nøkkelord: GUD SVARER BØNNER

Advertisement
%d bloggers like this: