18 september: Be Herren

Be Herren om regn i vårregnets tid. Herren skaper uværsskyer, gir menneskene regnskyll og vekster på marken. For terafene har talt tomme ord, spåmennene har hatt falske syner og fortalt innholdsløse drømmer. Trøsten de ga, var ingenting verdt.”

Sakarias 10:1-2

Der finnes tusenvis av forskjellige steder og mennesker som lover trøst og heling og tilfredsstillelse… men trøsten deres er forfengelige, løftene deres er tomme. Kosmetikk er ikke den ungdomskilden de hevder at den er, biler tilfredsstiller ikke det kavernøse behovet for nytelse som folk har, og videregående skole vil ikke oppfylle behovet for kunnskap som vi alle føler. Deres trøst er nytteløs.

Mange religiøse ledere eller filosofiske seere eller akademiske ikoner later som om de forstår menneskehetens behov, og hevder å ha funnet svarene til livets store spørsmål. Men de har sett en løgn. De er like blind i deres egne funderinger og spekulasjoner som de som de overtaler til å følge etter dem.

Det eneste sanne løftet, den eneste sanne trøsten som kan finnes i hele universet, finnes ved Jesu føtter. Han er Veien, Han er Sannheten og i Ham finnes Livet. Alt annet og alle andre, som forsøker å late som om de er en erstatnmingt for universets Skaper, forteller deg en løgn, tilbyr tomme løfter, gir falsk trøst.

Leter du i dag etter en sjel-fyllende, behov-fyllende og glede-fyllende trøst? Den største gleden verden noensinne vil oppleve, er tilfredsstillelsen av å underkaste seg Gud, bekjenne vår desperate tilstand uten Ham, og trygle Ham om å fylle oss med Seg selv.

Spør Herren. Du vil ikke bli skuffet. Hans trøst er ikke forgjeves.


 

Advertisement
%d bloggers like this: