29 september

Txt: Salme 139:13-16

VAKKER

Hanne dumpet ranselen hennes ved siden av døren og travet ut til garasjen for å finne mor, kledd i jeans og en gammel t-skjorte, sittende ved pottemakerhjulet. Mens hun så på, vætet mor hendene, plasserte tomlene hennes nær midten av leireklumpen og presset nedover mens hjulet spant rundt. Like foran øynene hennes ble leireklumpen hul, smalere, og høyere.

“Hvordan gikk det på skolen?” spurte mor.

Hanne tenkte seg litt om før hun svarte. “Det var okay, antar jeg. Det gikk fint i timene, men noen i klassen ertet meg fordi jeg er den korteste i klassen.”

Mor flyttet hendene sine til utsiden av leiren. Da hun presset litt på sidene av leiren mens den spant rundt, så vokste den elegant i høyde. “Det var ikke snilt av dem,” svarte hun.

Hanne sukket. “Ja, vel, jeg skulle ønske jeg var høyere, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det.”

Mor fortsatte å skubbe forsiktig på sidene og fikk leiren til å komme stadig høyere. Plutselig bøyde den hule leiren seg over på siden og kollapset.

“Å nei!” utbrøt Hanne. “Vasen din er ødelagt! Den kan ikke ha blomster i nå, den er helt bøyd.”

Til hennes overraskelse sa mor “Hvem sa at det var en vase?”

Med et forbauset uttrykk spurte Hanne “Vel, hva var det da? Den kan ikke være noe nytte i den slik den ser ut.”

“Ikke det?” spurte mor. “Du kan ikke se det jeg ser fordi du sammenlikner det med hvordan du tror det ferdige produktet vil bli. Men jeg ser det i lys av det formålet jeg skapte det til, og jeg synes det er perfekt. Og siden det er jeg som har skapt det, så er det bare min mening som teller.”

“Okay,” sa Hanne. “Så hva er det?”

“Det er en metafor,” sa mor. “For datteren min. For å vise henne hvordan Gud ser henne, og at det bare er Hans mening som teller.”

Hanne rullet med øynene. “Okay, mamma, jeg forstår. Skulpturen din er vakker fordi du skapte den, akkurat som jeg er vakker fordi Gud har skapt meg. Du trenger ikke slå meg i hodet med den.”

Mor smilte. “Av og til trenger jeg det.”

Hva med deg?

Har du noen gang ønsket at du så annerledes ut? Det er lett å sammenlikne seg selv med alle andre og føle at vi ikke er gode nok. Men gjett hva? Alle andre gjør vanligvis det samme! Istedenfor å sammenlikne oss med andre må vi huske at Gud har skapt oss akkurat slik som Han har villet. Han synes du er vakker, og det er bare Hans mening som teller.

Men nå, Herre! Du er vår Far. Vi er leire, og Du er den som former oss, et verk av Din hånd er vi alle sammen.

Jesaja 64:7

Dagens nøkkelord: DU ER FORMET AV GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: