23 januar

Txt: Matteus 4:17-22

DRATT PÅ FISKETUR

Tord grep fiskestangen og åten. Han skyndte seg ut døren og løp mesteparten av veien ned til elven. Da han kom til favorittstedet hans, så satt det allerede en gutt der. “Søren!” brummet Tord til seg selv. Han nølte, så bestemte han seg for å bli værende der likevel. “Fått noe?” spurte han  i det gutten rykket i stangen sin slik at linen hans spratt helt ut av vannet.

Gutten så opp. “Nei, dette er ikke noe godt sted,” sa han og trakk på skuldrene. Tord trodde ikke sine egne ører! Dette var den beste fiskeplassen i hele elva! “Jeg har sittet her hele morgenen uten så mye som ett napp!” klaget gutten og rykket i stangen en gang til.

“Vel, du må være tålmodig,” sa Tord. “Hvor ofte rykker du i stangen slik som du gjorde nå?”

Gutten trakk på skuldrene. “Å, annenhvert minutt, kanskje,” sa han. “Sjekker bare om fisken har spist opp marken enda.”

“Fisker du mye?” spurte Tord, selv om han var ganske sikker på at han visste svaret.

Gutten ristet på hodet. “Har aldri fisket før,” svarte han. “Tenkte jeg skulle forsøke det.”

“Hva heter du?” spurte Tord.

“Peter Fiskar,” svarte gutten.

Tord satte seg ned. “Peter,” sa han, “vi må snakke sammen.”

Ved middagsbordet den kvelden fortalte Tord familien sin om Peter. “Etternavnet hans er Fiskar,” sa Tord, “så han tenkte at han burde lære seg å fiske. Jeg skal hjelpe ham.”

Faren smilte. “Jeg husker Peter i Bibelen. Han var også en fisker, vet du. En dag kom Jesus til Peter og sa ‘Følg meg, og jeg vil gjøre deg til menneskefisker’. Tord, du har en perfekt mulighet til å ‘fiske’ etter Peter. Vennskapet deres kan være anget, Guds ord kan være kroken og linen – og dersom du lar Gud jobbe gjennom deg, så kan det være at Han bruker det til få Peter ‘på kroken’. Vær en menneskefisker, Tord, ikke bare en vanlig fisker.”

Hva med deg?

Drar du på fisketur av og til? Det burde du dersom du følger etter Jesus. å være en “menneskefisker” krever ikke at du må ta på ekle marker eller sleip fisk! Det krever kanskje et smil av og til, og kanskje en invitasjon til et arrangement. Det krever bønn, kjennskap til Guds ord, og at du deler ordet. Og det er mye mer tilfredsstillende enn å fiske etter vanlig fisk, Vær en”menneskefisker” – en som “fisker” etter andre gutter og jenter.

Jesus sier til dem: “Følg meg, og jeg vil gjøre dere til menneskefiskere.”

Matteus 4:19

Dagens nøkkelord: VÆR EN MENNESKEFISKER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: