26 august

Txt: Matteus 23:23-28

PÅ INNSIDEN AV SKALLET

“Halvparten av disse nøttene er dårlige,” klaget Eva som hadde knekket nøtter for desserten som moren hennes holdt på å lage. “De er svarte og opptørket på innsiden.” Hun plukket opp en nøtt og viste den til sin mor.

“Bruk dem som er gode,” rådet broren hennes, Karl, som nettopp hadde kommet inn på kjøkkenet.

Eva skulte på ham. “Du kan ikke se hvilke som er gode,” sa hun. “Alle ser fine ut på utsiden.”

“Jeg vedder på at jeg kan se det,” insisterte Karl og ristet på en nøtt. “Denne er god.” Eva tok den i nøtteknekkeren og klemte til. Jo da, den var god. “Se,” sa Karl muntert. “Jeg kan plukke dem ut for deg.” Han valgte en til. “Denne er også god.” Eva knakk den opp, men den var helt tørr på innsiden. Karl skar en grimase, så valgte han en ny nøtt. Den var ikke god heller.

“Du kan ikke se det noe bedre enn meg,” erklærte Eva mens hun kakk opp en nøtt som Karl hadde forkastet. Den var god.

“La oss velge annenhver nøtt,” foreslo Karl. La oss se hvem som kan finne flest gode nøtter.” De gjorde det til en lek, og snart var jobben gjort.

Da familien spist nøttedesserten den kvelden, fortalt Eva far om problemet med nøttene. “De høres ut som noen av de menneskene jeg kjenner,” observerte far.

Karl fikk et glimt i øyet. “Kjenner du noen sprø nøtter?”

Far smilte”Jeg kjenner noen som ser fin ut på utsiden, men jeg er ikke sikker på hva vil ville finne dersom vi kunne se innsiden deres – på hjertene deres,” sa han. “Jesus sa at fariseerne og de skriftlærde var slik.De så ‘gode’ ut, men de var hyklere.”

“Jeg lurer på hvor mange det er som er slik i dag – til og med blant dem som går til kirken,” la mor til . “Vi kan ikke vite med sikkerhet hvem som har tatt imot Jesus som Frelser, men Gud vet det. Han ser igjennom ‘skallet’ og vet hvordan alle ser ut på innsiden.”

Eva nikket. “Vi kan ikke narre Gud, kan vi vel?” sa hun.

Hva med deg?

Lurer du andre mennesker? Går til kirken, lærer bibelversene dine og ser god ut for andre? Foreldrene dine og lærerne tror du er en kristen, men er du egentlig det? Har du virkelig tatt imot Jesus som din Frelser? (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”) Dersom du ikke har gjort det enda, så gjør det i dag. Vær ren og hel både på utsiden og på innsiden. Ikke la det følgende verset bli en beskrivelse av deg.

Slik synes også dere i det ytre rettferdige for folk, men innvendig er dere fulle av hykleri og lovløshet.

Matteus 23:28

Dagens nøkkelord: VÆR REN PÅ INNSIDEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: