5 januar

Txt: Lukas 15:11-24

BIND ET GULT BÅND

For Alex så det ut som om hvert eneste tre i byen hadde et gult bånd knyttet rundt det. Han visste at de var satt opp for å ønske soldater hjem igjen til familiene sine. “Men hvorfor brukes det gule bånd?”spurte Alex moren sin. “Hvorfor ikke røde, blå eller hvite?”

“Vel, det er en gammel historie om det – faktisk er det flere versjoner av historien, sa mor. “Ifølge en av historiene, så var det en ung mann – la oss kalle ham Jim – som hadde begått noen lovbrudd og endte opp i fengsel langt vekke fra hjemmet hans. I de dager kunne ikke folk reise så lett som i dag, og familien var ikke i stand til å besøke ham. Da Jim etter flere år i fengsel endelig ble satt fri, så var han redd for at familien hans ikke ville ha ham tilbake. Han sendte et brev til konen sin. ‘Jeg er så lei meg for det jeg gjorde, og jeg vil forstå det dersom du aldri vil se meg igjen,’ skrev han, “men jeg elsker deg fremdeles veldig mye. Jeg har funnet ut at bussen fremdeles går forbi huset ditt, så neste fredag vil jeg være på 16:40 bussen. Dersom du kan få deg selv til å tilgi meg og ønsker at jeg skal komme tilbake, så heng en gul sløyfe rundt stammen på det gamle eiketreet ute i hagen foran huset. Dersom den er der, så vil jeg gå ut av bussen, men dersom den ikke er der, så vil jeg bli med bussen videre og du trenger aldri å se meg igjen så lenge du lever.’

“På bussen neste fredag var Jim veldig nervøs. ‘Unnskyld?’ sa han til mannen som satt ved siden av ham. ‘Kan du gjøre meg en tjeneste?’ Jim fortalte mannen historien sin. ‘Vil du se for meg og fortelle meg om der er en gul sløyfe bundet rundt det gamle eiketreet? Huset er omtrent en kilometer fremme langs ved veien.’ Mannen sa seg enig, og Jim gjemte fjeset i hendene sine.

“Når bussen kom rundt en sving, så kikket mannen etter treet. Plutselig grep han Jim i armen. ‘Se!’ ropte mannen. ‘Se!’ Jim så. Han så en gul sløyfe som hang rundt trestammen – og mer gule sløyfer som hang fra nesten hver eneste grein. Konen hans og de andre familiemedlemmene stod foran treet med en stor plakat hvor det stod ‘Velkommen hjem, Jim! Vi elsker deg!’ ”

“Wow! Høres nesten ut som bibelhistorien om den fortapte sønnen,” sa Alex.

Moren nikket. “Siden den historien har blitt kjent, så har gule sløyfer og gule bånd blitt et symbol som sier ‘Velkommen hjem!'”

Hva med deg?

Har du noen gang rømt hjemmefra? Kanskje du ikke har løpt vekk hjemmefra, men forsøkt å løpe vekk fra Gud? Er du en kristen som er sta og gjør ting som ikke gjør Ham glad? Gud ønsker at du skal tilstå dine synder og snu deg fra dem. “Det gule bånd” historien viser at en families kjærlighet er kjempeviktig. Men Guds kjærlighet er enda større! Han ønsker å hilse deg velkommen tilbake til fellesskap med Ham.

Jeg vil stå opp og gå til min far, og jeg vil si til ham: Far, jeg har syndet mot himmelen og for deg.

Lukas 15:18

Dagens nøkkelord: GÅ TILBAKE TIL GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: