7 april

Txt: Salomos ordspråk 18:6-8, 21

DEN GLEFSENDE SKILPADDEN

Linda lå på sengen med øynene fulle av tårer. “Gå vekk!” bjeffet hun da faren banket på døren hennes.

“Har du ikke lyst til å gå på fisketur med meg?” spurte far.

“Jeg visste ikke at det var deg,” sa Linda og hoppet opp fra sengen. Hun strøk håret vekk fra ansiktet og tørket tårene. “Vent på meg! Jeg har lyst til å være med!”

Litt senere satt Linda og faren på en elvebredd mens de håpet på at fisken ville bite. “Hva er det som bekymrer deg, Linda?” spurte far. “Du har tilbrakt mye tid på rommet ditt i det siste… og jeg har ikke sett deg smile så mye heller.”

“Å, pappa,” hulket Linda. “Ingen har lyst til å være venner med meg. Når jeg spør om de andre barna vil leke med meg, så kommer de alltid med unnskyldninger. De er egoistiske og fulle av hat!”

“Alle sammen?” Far løftet øyenbrynene i overraskelse.

“Ja, alle sammen!” erklærte Linda sint. “Jeg… Å! Gå vekk! Gå vekk fra meg!” Linda slapp fiskestangen hennes og hoppet opp på beina og pekte på en stor skilpadde like i nærheten. Den stirret rett på henne og glefset rasende etter henne.

“Ikke så vennlig den karen, eller hva?” spurte far med et smil.”La ham være i fred, så vil han ikke skade deg.”

Linda grøsset. “Jeg skal med glede la han være i fred,” slo hun fast. “La oss finne en annen fiskeplass. De biter ikke her  likevel.”

“Linda,”sa far da de slo seg ned på  en ny fiskeplass. “Når den skilpadden begynte å glefse etter deg; hva gjorde vi da?”

Linda så overrasket på faren. “Hva mener du med ‘hva gjorde vi?” brummet hun. “Vi gikk kom oss vekk fra ham naturligvis.”

Far nikket. “Tror du det kan være at alle lar deg være alene fordi du har oppført deg som den skilpadden – glefse etter de som du møter?” foreslo han. Linda skulte opp på ham. “Den glefsende skilpadden var ikke så vennlig, var den?” fortsatte far. “Du er ikke så vennlig heller når du glefser etter noen som snakker til deg.”

“Vel… jeg… jeg…” Linda sukket.

“Hvorfor kan du ikke fortelle meg hva det egentlig er som gjør deg irritabel, Linda?” foreslo far. “Så kan vi sammen forsøke å finne en løsning på det, okay?” Linda nikket langsom.

Hva med deg?

Har folk unngått deg? Er det fordi du glefser etter dem? Dersom det er noe spesielt som bekymrer deg, kan du ikke diskutere det med din mor eller far eller en annen åndelig person, og be Gud hjelpe deg også. Guds ord er fullt av praktisk visdom, og en ting den lærer er at tungen din kan forårsake mange forskjellige typer trøbbel. Sjekk holdningen din – og måten du bruker tungen din på. Be Gud om å ta kontroll over det du sier. Bruk tungen din på måter som kan glede Ham.

Jeg vil vokte mine veier så jeg ikke synder med tungen. Jeg vil legge munnkurv på min munn…

Salme 39:2

Dagens nøkkelord: LA GUD KONTROLLERE TUNGEN DIN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: