6 januar

Txt: Lukas 9:23-26

I FORM

“For en ferie!” sa David da han kom hjem fra Korps Leir. “På mandag blåste jeg så hardt og lenge på trompeten min at jeg fikk et kutt på leppen min. Og hele gruppen vår måtte stå opp tidlig hver eneste morgen for å marsjere før frokost – og etter frokost marsjerte vi igjen!”

“Hadde du det ikke gøy?” spurte Davids lillesøster.

“Joda, Kristine. En kveld hadde vi en kjempestor putekrig,” sa han. “Vi gjorde flere andre gøye ting også, men for det meste arbeidet vi hardt.”

Når skolen og skolekorpset startet opp igjen fant David ut at han kunne holde høye toner mye lengre enn før leiren. Og beina hans føltes virkelig sterke når korpset marsjerte mens de forberedte seg til 17 mai. Jeg tror alle de timene med øvelse gjorde meg godt, tilstod han til seg selv.

Senere den dagen vrikket David ankelen, og sykepleieren på skolen sa at han ikke kunne stå på foten i flere dager. “Stakkars David!” sympatiserte Kristine.

David trakk på skuldrene. “En god ting er at jeg ikke må marsjere med korpset!” sa han. “Korpssjefen vår får oss virkelig til å jobbe hardt!”

Når David var klar til å bli med i korpset igjen noen få dager senere, så fikk han influensa. “Å miste litt øvelse er en ting, men jeg har lyst til å marsjere i toget på 17 mai,” sa han. “Jeg håper at jeg ikke får flere uhell!” Og det fikk han ikke.

På 17 mai var ikke korpssjefen ikke sikker på om David vsr i form til å marsjere. “Jeg kan klare det – ikke noe problem,” insisterte David, og avgårde gikk han! Han kunne ikke tro hvor trøtt ham ble! Han var ute av form – og han var veldig glad når 17 mai toget endelig stanset.

I kirken neste dag snakket presten om å være åndelig sterk. “Våre åndelige liv og fysiske liv er veldig like på mange måter,” konkluderte presten. “Vi trenger ikke å gjøre noe som helst for å komme i dårlig form – men vi må trene jevnlig for å holde oss i form.”

Etter det som hendte i korpset, så kan jeg forstå det, tenkte David.

Hva med deg?

Er du ute av form? Fysisk? Det skjer når du ikke får nok fysisk trening. Så… gå, løp, løft vekter, lek utendørs – ta del i fysisk aktivitet. Er du ute av form åndelig? Det skjer når du ikke bruker troen din. Så… snakk til Gud i bønn og la Ham snakke til deg gjennom Bibelen. Og dersom Gud leder deg til å gjøre noe, så ikke nøl. Stol på at Han vil hjelpe deg. Å stole på Ham er din åndelige trening.

Hvis noen vil komme etter meg (Jesus), da må han fornekte seg selv og daglig to opp sitt kors og følge meg.

Lukas 9:23

Dagens nøkkelord: STOL PÅ JESUS HVER DAG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: