9 august

Txt: 1 Mosebok 3:1-6

VRAKPLYNDRERNE

Familien Andersen, som var på ferie ved sjøen, besøkte et gammelt fyrtårn i nærheten. “Hva gjør et fyrtårn, pappa?” spurte lille Johanne.

“Det skinner lyset sitt langt avgårde slik at skipene ute på havet kan bli ledet til et trygt sted de kan legge til land,” fortalte far henne.

“Men vet du hva noen slemme menn gjorde for lenge siden?” spurte mor. Hun pekte utover mot havet. “Kan du se de store steinene der borte?” spurte hun. “Vel, noen ganger ville noen stygge menn, kalt vrakplyndrere, tenne lampene sine og svinge på dem nær de steinene. Skipets kaptein ville tro at det var et trygt sted å legge til land, og skipet ville kræsje på steinene.”

“Det er forferdelig!” gispet Marianne. “Hvorfor ville noen gjøre det?”

“Vel, etter at skipet hadde kræsjet inn i steinene ville vrakplyndrerne stjele lasten,” svarte mor. “Skipenme fraktet ofte gull i gamle dager.”

“Jeg er glad at det ikke finnes vrakplyndrere nå,” sa Johanne glødene.

“Ja, jeg også,” sa Ottar.

Marianne nikket. Hun grøsset mens hun betraktet de skarpe, stygge steinene.

“Vet dere hva? Det finnes fremdeles vrakplyndrere,” sa far, “selv om det ikke er skip de plyndrer.” Han rynket på nesen. “Djevelen er er vrakplyndrer – og han er veldig god til det,” fortsatte far. “Han får onde ting til å se gode og attraktive ut slik at vi er fristet til å gjøre dem.”

“Som hva da?” spurte Ottar nysgjerrig.

“Vel, hva med noen av den poplære musikken som har en fin melodi, men med stygge ord og handlinger,” foreslo far. “Satan ville ønske at vi lyttet til dem.”

Marianne nikket. “Eller hva med å røyke og drikke? Noen av barna på skolen forsøker det for å bli populære.”

“Helt riktig,” sa far. “Noen ganger klarer djevelen å overtale oss til å gjøre slike ting.”

“Og akkurat som skipene kræsjet med steinene, så blir livene våre knust av synd når vi blir villedet av djevelens falske lys,” la mor til.

Hva med deg?

Får djevelen noe til å se godt ut for deg – noe som du virkelig vet er galt? Husk at han ødelegger liv. Han vil av og til få onde ting til å se gode og attraktive ut for deg – han fik den forbudte frukten i Edens hage til å se god og attraktiv ut for Eva. Han ønsker å få deg til å tro at det er okay å gjøre ting som Gud har forbudt. Ikke la ham narre deg til å gjøre det.

Og det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg jo om til en lysets engel

2 Korinterbrev 11:14

Dagens nøkkelord: IKKE LYTT TIL DJEVELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: