20 september

Txt: Efeserne 6:1-4

SÅ FLAUT!

Håkon kikket opp og så vennen hans, Ingvar, sette seg ned ved siden av ham på skolebussen. “Har du sett avisen i morges?” spurte Ingvar. “Noen galne foreldre har blitt veldig opprørt bare fordi vi skal få besøk av en som skal snakke om yoga og hvorfor avslapning er bra.” Håkon bare stirret ut vinduet. Moren og faren hans var to av de “gale” foreldrene Ingvar snakket om. De var også opprørt over noen av skolebøkene de brukte, og sa at de “manglet moral”.

“Min mor sier at de foreldrene er fanatikere,” la Aud til. Håkon åpnet en av bøkene sine og lot som om han studerte helt til bussen ankom skolen.

Men det var ikke slutten på den saken. Emnet kom opp i naturfagklassen, og læreren sa at de som protesterte “ikke var intelligente nok til å vite hva de snakket om”. David var flau. Han ønsket at han var hjemme. Men da han kom hjem, ble det enda verre. Mor holdt på å skrive til avisen, og betød at alle ville se navnet hennes. “Hvorfor må dere lage så mye oppstuss om det?” spurte han.

“Jeg har latt hele skolestyret beskjed om hvordan jeg føler det,” svarte mor, “og jeg håper det vil få andre til også å ta et standpunkt.”

Motløs gikk Håkon inn i stuen og satt ned med et sportsblad. Snart kom mor inn for å hente noe fra en skuff i skrivebordet. “Kjære vene,” utbrøt hun og plukket opp en plante som stod oppå skrivebordet. “Denne ser helt syk ut,” fortsatte mor. Håkon la merke til at et bla falt ned på gulvet. “Jeg håper jeg kan få liv i den igjen,” fortsatte mor. Hun betraktet Håkon ettertenksomt. “Jeg mistet ikke denne planten i gulvet eller ga det gift. Jeg bare ignorerte den fordi jeg hadde det så travelt.”

“Hva så?” spurte Håkon.

“Vel, jeg kunne gjøre det samme med utdannelsen din,” forklarte mor. “Jeg kunne ha ignorert det som blir undervist, men resultatet kunne blitt enda verre enn denne planten. Hjernen din ville bli svekket åndelig. Istedenfor har din far og jeg valgt å sloss for det som vi vet er rett fordi vi elsker deg.”

Hva med deg?

Har du noen gang blitt flau over noe foreldrene din har “protestert” mot på skolen din? Har du noen gang skammet deg over vitnbyrdet deres? De bryr seg om deg og vil at du skal e fortjener ære og respekt.

Hedre in far og din mor!

Efeserne 6:2

Dagens nøkkelord: TAKK GUD FOR FORELDRE SOM BRYR SEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: