2 mars

Txt: Lukas 6:35-37

DEN FULLE GRENEN

“Hvordan var dagen din?” spurte far da Trond vandret inn i hagen hvor faren plukket epler.

Trond fnyste. “Forferdelig!”

“Definer forferdelig,” sa far.

“Jesper legde en virkelig dyp skrape i det nye rullebrettet mitt,” murret Trond. “Han er en stor kløne!” Trond sparket sinna til en stor stein og fikk vondt i tåen sin. “Au!” ropte han.

“Ro deg ned!” advarte faren mens han la et nytt eple i korgen. “Husker du hva Bibelen sier om tilgivelse?”

Trond følte seg stukket av samvittigheten hans. “Selvsagt gjør jeg deg, far, men jeg føler meg ikke klar til å tilgi ham enda,” mumlet han. Trond strakte seg etter et stort, rødt eple. “Wow, dette treet er helt fullt!” utbrøt han. “Denne grenen er nesten helt nede på bakken.”

Far og Trond plukket en god stund. “Se på dette, far!” sa Trond etter en stund. “Denne greinen nådde nesten ned til bakken før vi begynte å plukke eplene, men nå er den mye høyere.”

Far nikket. “Og vet du hva?” sa han. “Noen mennesker er akkurat som den greinen. De bærer nag som veier tungt på dem. Jesus ønsker å ta vekk de tunge byrdene deres, men de tviholder fast til dem og drar dem med seg hele livet. Hjertene deres blir bitre, og de er veldig ulykkelige mennesker.”

“Jeg går ut ifra at de du sier er at et oppskrapt rullebrett ikke er verdt å bære nag over,” sa Trond, “men det gjør meg fremdeles sinna når jeg tenker på det.”

“Det er ikke lett å tilgi,” sa far. “Det er hvorfor du trenger å be Jesus om å hjelpe deg. Når alt kommer til alt, så er Han ekspert på å tilgi. Tenk hvor mye trøbbel vi hadde vært i dersom Han ikke ville tilgi våre synder.” Trond nikket, men svarte ikke. “Når du tenker på rullebrettet, husk på hvordan å plukke de eplene gjorde greinen lettere,” foreslo far, “og forestill dem at å tilgi Jesper vil få hjertet ditt til å føle seg lettere også.”

Hva med deg?

Tilgir du frivillig en venn eller et familiemedlem dersom de sårer følelsene dine eller gjør narr av deg? Blir ofte tynget ned av å holde nag mot noen?Be Jesus å hjelpe deg med å tilgi den personen og fylle hjertet ditt med kjærlighet istedenfor hat og anger.

Vær gode mot hverandre, vær barmhjertige og tilgi hverandre, slik som Gud har tilgitt dere i Kristus

Efeserne 4:32

Dagens nøkkelord: TILGI ANDRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: