5 mai

Txt: 1 Korinterbrev 13:4-7

TORNER OG ANDRE TING (fortsetter)

“Har du gjort noe med hjemmeleksen din for søndfagsskolen?” spurte Guri venninnen hennes, Kjersti, da de gikk hjem fra skolen. “Det er allerede torsdag, og jeg har ennå ikke hjulpet noen som har det vondt. Har du?”

Kjersti ristet på hodet sitt. “Nei! Jeg går ut ifra at vi må fortelle søndagsskole lærerinnen vår at vi ikke er så gode doktorer,” sa hun mens hun dro på skuldrene.

Guri forandret samtaleemne. “Hvordan gjorde du det på matte prøven?”

“Forferdelig!” stønnet Kjersti “Jeg fikk 84.”

“Det er ikke så dårlig. Mesteparten av klassen strøk,” trøstet Guri henne. “Jeg tror ikke Julie fikk et eneste spørsmål rett! Jeg aner ikke hvordan hun har klart å komme opp til femte klasse. Hun er så dum!”

“Ja. Det er ikke rart at hun ikke har noen venner. Jeg tror hun burde…” Kjersti stoppet i midten av setningen. Hun trakk pusten dypt mens Guri  kikket bort på henne. “Guri, hvordan ville du føle deg dersom du gjorde feil i alt og ikke hadde noen venner og alle barna kalte deg ‘dum’? Du ville ha det vondt, ikke sant?”

Guri blunket. “Kjersti, du… du sier ikke at vi burde forsøke å helbrede Julies følelser vel?” Kjersti nikket alvorlig.

“Men Kjersti, vi…” begynte Guri. Hun sukket. “Vel… okay!” sa hun motvillig. “Jeg antar vi kunne se om hun har lyst til å komme bort å gjøre lekser sammen med oss i kveld.”

“Ja… men en kveld vil ikke være nok,” sa Kjersti vist. “Husker du i fjor da du brakk foten din? Du måtte gå til doktoren igjen og igjen, og det tok lang tid før du ble helbredet. Jeg er sikker på at det vil ta en god stund for Julie før hun kommer over alle de vonde følelsene hun har også.”

“Mener du at vi må være venner med henne lenge?” spurte Guri.

Kjersti nikket. “Kanskje.”

“Vel… midlertidige venner er ikke virkelige venner likevel,” bestemte Guri seg. Hun smilte. “Her er det Julie bor, så la oss begynne og invitere henne over til oss. Og la oss virkelig være venner med henne.” Mens de gikk opp trappen til huset hennes, la Guri til. “Vi burde fortelle henne om Jesus også, ikke sant? Akkurat som mor sa til meg. Det her Han som virkelig kan helbrede smerten hennes.”

“Enig,” sa Kjersti. “La oss begynne ved å invitere henne til søndagsskolen.”

Hva med deg?

Vet du om noen som trenger en venn? Er du villig til å være den vennen – vil du gjøre det for Jesus? Dagens Bibelvers sier at en venn alltid elsker, og skriftstedet ovenfor forteller oss noen av kjærlighetens kjennetegn. Be om det – spør Gud hvem Han ønsker at du skal bli venner med. Så kan du være så hjelpsom som du kan mot den personen, og viktigst av alt, ikke glem å introdusere ham eller henne til din beste venn, Jesus.

En venn elsker alltid

Salomos ordspråk 17:17

Dagens nøkkelord: VÆR EN VENN TIL EN SOM HAR DET VONDT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: