31 oktober

Txt: 5 Mosebok 8:1-7

ERINDRINGER

Da Jenny og Jørgen kom hjem fra skolen, fant de mor omgitt av små stabler med bilder på midten av gulvet. “Jeg har endelig bestemt meg for å organisere disse bildene,” smilte hun. “Dere kan hjelpe meg dersom dere vil.”

Snart fniste både Jenny og Jørgen. Noen av bildene var tatt for lenge siden – til og med lenge før de ble født. Det var morsomt å se moren deres med hestehale. Og der var et bilde av Toppen når hun bare var en liten kattunge!

Når far kom inn så han motløs ut. “Fremdeles ingen jobbmuligheter noe sted!” mumlet han.

“Kjære, hvorfor hjelper du ikke barna med å organisere disse bildene mens jeg får middagen klar,” foreslo mor. Så far ble med tvillingene på gulvet. Snart klukket og lo de alle sammen over en stabel med babybilder.

Etter middag hadde de familie andakt, og far gjorde noe rart. Før han strakte seg etter Bibelen, tok han to bilder ut av lommen sin. “Hva minner dette dere om?” spurte han og viste et bilde av Jenny i morgenkåpen hennes, veldig blek i ansiktet.

“Det ble tatt etter operasjonen min!” utbrøt Jenny. Familien snakket om hvordan blindtarmen hennes hadde sprukket, og legene hadde sagt at hun kanskje ville dø.

“Var ikke Gud god mot oss?” spurte far. “Han helbredet Jenny.” Så viste han det andre bildet – et bilde av en gammel bil.

Mor lo. “Kjære vene! Husker dere alle problemene vi hadde med den bilen?”

Far smilte, men så tankefull ut. “Ja, og når vi så dette bildet så kom jeg på den gangen girboksen måtte byttes, og vi hadde ikke råd til det. Husker dere hvordan Gud skaffet oss pengene ved å skaffe meg den malerjobben?”

Jørgen var forundret. “Pappa, hva har disse to bildene med familie andakten vår å gjøre?”

“Det skal jeg fortelle deg, Jørgen,” svarte far. “Jeg tror at Gud ønsker at vi alltid husker på hva Han har gjort for oss i fortiden, innser hvor trofast Han var da, og at Han alltid vil fortsette å lede og hjelpe oss i fremtiden.”

Hva med deg?

Bekymrer du deg om fremtiden? Kanskje faren din trenger en jobb, eller kanskje du lurer på hvor du skal bo eller om Gud vil sørge for alt du trenger. Noen ganger er en god metode til å unngå bekymring å huske hva Gud har gjort for deg i fortiden.

Du skal komme i hu hele den vei Herren din Gud har ført deg

5 Mosebok 8:2

Dagens nøkkelord: HUSK GUDS VELSIGNELSER

Advertisement
%d bloggers like this: