20 juni

Txt: Efeserne 4:29-32, 5:1-2

DE ER OGSÅ MENNESKER

“Det er urettferdig!” klaget Siri da hun spaserte inn på supermarkedet sammen med moren sin. “Det er urettferdig! Når læreren min, herr Bjørnestad, sa vi kunne ha litt fritid for å studere, så åpnet jeg historieboken min, og blyanten min falt ned fra pulten min. Jeg kunne ikke nå den fra der jeg satt, så jeg stod opp for å plukke den opp igjen, og så ropte han på meg! Han spurte ikke hvorfor jeg hadde reist meg opp eller noe – han bare sa at jeg måtte skrive ‘Jeg skal sitte på stlen min’ femti ganger! Det er latter…” Siris stemme stoppet midt i ordet da hun fikk øye på herr Bjørnestad selv borte ved grønnsaksdisken.

Læreren hilste på Siri og moren hennes og så kikket han klønete på handlevognen sin. “Jeg er ikke vant til å planlegge måltider og handle inn mat,” sa han, “men min kone er på sykehuset for å få en operasjon. Faktisk er den største utfordringen min å få to av barna mine til barnehagen hver dag og den tredje til skolen.” Han sukket. “Undervise, være forelder, og å forsøke å tilbringe så mye tid som mulig med min kone gjør meg ganske travel!” Etter å ha snakket med Siri og moren hennes, snudde herr Bjønestad seg tilbake til handlevognen sin og gikk videre.

“Jeg tror jeg vet hvorfor herr Bjørnestad kjeftet urettferdig på deg i dag,” sa mor da hun og Siri kjørte hjem. “Han så veldig trett og utkjørt ut.”

“Ja. Jeg hadde aldri tenkt på at en lærer kunne ha problemer før,” sa Siri. “Jeg går ut ifra at jeg ikke skulle ha blitt så sinna på ham, skulle jeg vel?”

Mor smilte. “Jeg har opplevd noe liknende,” sa hun mykt. “Det har skjedd at jeg har følt meg urettferdig behandlet av noen. Jeg ble opprørt over det, så fant jeg ut senere at den personen jeg var sinna på bare reagerte på et alvorlig, personlig problem. Vi må huske at Gud vil at vi skal være tålmodige og akseptere andre mennesker. Vi burde være snille og hjelpe dem gjennom vanskelighetene deres istedenfor å bli sint.”

“Jeg skal be Gud hjelpe meg å være snill mot herr Bjørnestad,” sa Siri tankefullt. “Jeg er ikke sint på ham lengre.” Hun smilte til sin mor og la til “Jeg skal forsøke å huske at de andre lærerne også er mennesker.”

Hva med deg?

Behandler folk deg urettferdig? Det er lett å bli sinna i en slik situasjon, ikke sant? Husk at Gud forteller deg at du skal være tålmodig med andre og tilgi dem. Kanskje har de et problem som du ikke vet om. Din vennlige holdning kan hjelpe dem til å føle seg bedre. Hvem vet – det kan til og med gjøre dem mer åpne for at du kan vitne om Herren til dem.

Vær gode mot hverandre, vis barmhjertighet så dere tilgir hverandre

Efeserne 4:32

Dagens nøkkelord:  VÆR FORSTÅELSESFULL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: