19 februar: Vær sterke!

“Vær våkne, stå fast i troen, vær modige og sterke!”

1 Korinterbrev 16:13

Når Paulus avslutter sitt første, bitende brev til menigheten i Korint, så forlater han dem med flere raske skudd med korte direktiver.

“Vær våkne” sier Paulus. Du har kanskje bukket under for mange av Satans løgner og fristelser, men det er aldri for sent til å lukke porten og vokte for hans angrep.  Det er aldri for sent til å våkent forsvare hjertet ditt og sinnet ditt og livet ditt og familien din.

Stå fast i troen.” I Bibelen, ettersom Gud har vært nådefull nok til å gi oss den perfekte åpenbaringen av sannheten.  Ikke forderv den fordi du er for lat til å lære den eller for stolt til å innrømme den. Stå fast i den sammenhengende og komplette troen på Jesus Kristus og Hans evangelium.

Oppfør dere som voksne. Ikke vær barnslige i forståelsen deres, i styrken deres, eller i deres dedikasjon til pliktene deres. Voks i nåde og kunnskap til Jesus Kristus, og lev livet i samsvar med den modenhet det passer seg for ett Guds barn.

Vær sterk. Vi blir kanskje irriterte med noen som, når vi føler oss nedfor og mismodig, sier “vær sterke“. Og likevel er der visdom i å ganske enkelt minne oss selv på vårt ansvar overfor Gud.

Ikke la deg bli skremt. Ikke gi opp eller la deg tape. Vær sterk for Kristi skyld.

Advertisement
%d bloggers like this: