Dag 25: Jeg velger å huske

Kom i hu Hans undergjerninger som Han har gjort, Hans under og Hans munns dommer.”

Salme 105:5

Jeg priser Gud for fortiden og for nåtiden – og jeg velger å ikke glemme noe av det som Han har gitt meg.

Min sjel, lov Herren, og alt som i  meg er, love Hans hellige navn! Min sjel, lov Herren, og glem ikke alle Hans velgjerninger! Han som forlater all din misgjerning, som leger alle dine sykdommer. Han som forløser ditt liv fra graven, som kroner deg me miskunnhet og barmhjertighet. Han metter din sjel med det som godt er, så du blir ung igjen likesom ørnen.”

Salme 103:1-5

Gjennom alle år har Herren tilgitt alle mine misgjerninger, store som små – åpenbarte eller skjulte – når jeg gjorde gale ting eller ikke gjorde det som var rett. På grunn av det som Kristus har gjort, er alle skitne flekker fjernet!

Hvor takknemlig jeg er for at Gud hat helbredet meg fra alle sykdommene jeg har hatt. Hvor mange ganger har ikke Han gjort meg frisk igjen – både ved helbredelsesprosesser som Han har bygget i kroppen min, og ved hjelp fra mennesker. Og Herren har holdt meg borte fra sykdom etter sykdom. Han holder sammen alle atomene i kroppen min og holder meg i live.

Herren har frikjøpt livet mitt fra graven. Jeg vet ikke en gang om alle de gangene Gud har reddet meg fra fortapelse og holdt meg i live, og ofte har Han passet på at skittene mine ikke har sklidd.

Herren har kronet meg med øm kjærlighet og nåde. Han har omringet meg med Sin begunstigelse lik et skjold (Salme 5:12). “Din miskunnhet er bedre enn livet!” (Salme 63:4). Gud tilfredsstilt livet mitt med gode ting (se Salme 107:9). “Du lukker opp Din hånd og metter alt levende med det som er godt for dem” (Salme 145:16).

Herren har gitt meg rikelig av ting som jeg har kunnet nyte (se 1 Timoteus 6:17), og alle tilfredsstilte ønsker er på grunn av Ham. Han sender soloppganger og solnedganger – og menneskelig kjærlighet. Best av alt er at Gud sender Sin kjærlighet som tilfredsstiller all min dypeste lengten.  Selv når jeg har fulgt “avguder” – til og med når jeg har valgt å vende meg bort fra Gud – så har Han sendt meg folk eller omstendigheter som har ledet meg tilbake til Ham.

Gang på gang har Herren fornyet mitt indre liv, som ørnen drar til et bortgjemt sted, kaster av seg fjærene sine fullstendig, for så å komme tilbake med nye, “unge” fjær. Han har Sine egne måter å hjelpe meg til å legge fra meg gamle vaner og velge nye vaner.

Herren beskjærer meg (se Johannes 15:1-3), trimmer av uønskede kvaliteter, slik at jeg ikke vil levd mine “år til ende som et sukk” (Salme 90:9).

Advertisement
%d bloggers like this: