Den skjeldne jorden

Bilderesultater for world in god's hands

“Så langt har ikke en eneste planet på jordens størrelse blitt oppdaget i enten den beboelige sonen eller i den biogenesiske sonen.” Dette var den konkluderende uttalelsen på en plakat presentert til den 50. Lunar and Planetary Science Conference i Texas i mars, 2019, av Marcos Jusino-Maldonado, en forsker innen astrobiologi, og professor Abel Mendez, en planetær astrobiolog og direktør av Planetary Habitability Laboratory ved universitetet i Puerto Rico, Arecibo.

Selv om vitenskapsmenn har identifisert ca 4000 planeter som går i bane rundt andre stjerner, så har Jusino-Maldonado og Mendez bestemt at bare syv av disse er både innenfor den beboelige sonen (i stand til å ha vann som er essensielt for liv) og den biogenesiske sonen (hvor det er teoretiskmulig for at livets byggesteiner kan bli produsert, men uten å ta hensyn til de andre problemene med “kjemisk evolusjon”).

Men selv disse syv planetene, ble det observert, er alle varme “super-terraer” (eks. super jorder eller mini neptuer). På den måten er det meget usannsynlig at de har en steinete formasjon, og derfor “mindre mulig å innega liv”.

Vi dedikerer mye tid og masse ressurser til å utforske muligheten for andre beboelige planeter, uten nytte så langt. Likevel er hjemplaneten vår, som vår Herre designet, så utrolig bra og fininnstilt for oss, Selv etter å ha blitt knust som konsekvens av Adams synd, så har planeten våt fremdeles mange elementer i seg som passer til den originale beskrivelsen av den fra Herren som “svært godt”.


 

Advertisement
%d bloggers like this: