Dag 20: Vinne høyde

Les Romerne 15:1-7

Må tålmodighetens og trøstens Gud hjelpe dere alle til å vise enighet, etter Jesu Kristi vilje.

Romerne 15:5

Kanskje du har sett plakatene – innrammet på jobben, teipet på garderobeskapet på treningsstudioet, eller som en sittende miniatyr på ditt eget skrivebord:

Holdningen din bestemmer høyden din!

Ørnene svever over flere skyer, noen ganger når de en høyde av 10.000 fot – nesten 3,2 km høyt! Fantastisk! I den høyden ville du og jeg ha en trykkregulert flykabin med oksygen i rør, men hvithodehavørnen kruser av sted i den fortynnede atmosfæren uten hjelp av andre. Holdningen deres? Mot. Selvforsyning. Trygghet. Bevæpnet med alle disse, så svever ørnen over til og med de voldsomste stormene.

Holdningen din bestemmer høyden din! Dette mottoet inneholder mye sannhet for Guds folk. Men kanskje ikke på den måten du tror. Romerne 15, Filipperne 2 og andre skriftsteder i Nye Testamentet oppfordrer kristne til å tilegne seg Kristi holdning:

  • en holdning av selvoppofrelse
  • en holdning av medfølelse overfor andre
  • en holdning av tålmodighet i vanskelige tider
  • en holdning som er innstilt på å skape og å holde fred

Disse holdningene – holdninger av ydmykhet og forglemmelse av seg selv som Skriften beskriver som merket på ydmykhet – synes for et syndig menneske å bare lede nedover. De se ut til å lede vei til Taperby. Men i virkeligheten løfter de oss opp til høyden av et meningsfylt, formålsfylt liv.

Jesus tok rollen til en tjener for oss. Å dø i vårt sted kan virke som det dummeste Guds Sønn noensinne kunne gjøre! Likevel er det på grunn av denne ofringen av seg selv  “har også Gud opphøyd ham til det høyeste og gitt ham navnet over alle navn” (Filipperne 2:7, 9). Den ydmyke holdningen som brakte Ham til korset bestemte Hans høyde!

Nå, på grunn av hva Jesus har gjort for deg, kan tålmodigheten og trøstens Gud stå klar til å gjøre deg likesinnet overfor andre, slik at hele verden kan se, i henhold til Jesus Kristus.

TENK PÅ: Hva vil det koste å ta på Kristi holdning som en gave fra vår himmelske Far? Hva kan du oppnå?

BE:  Hvor lavt Jesus var villig til synke for meg… Gi meg den samme høyden i holdningen min… Spesielt…


 

Advertisement
%d bloggers like this: