26 februar: Priskilla og Akvilas

“Han (Apollos) begynte å tale fritt og åpent i synagogen, og der fikk Priskilla og Akvilas høre ham. De tok seg av ham og ga ham enda grundigere kjennskap til Guds vei.”

Apostlenes gjerninger 18:26

Apollos var en predikant som blir beskrevet av Lukas at han “hadde ordet i sin makt og var godt kjent i skriftene” (18:24), og “hadde fått undervisning om Herrens vei” og “forkynte med stor glød” (18:25).

Dette var uten tvil en skremmende mann å snakke med enda mer å undervise eller korrigere. Og likevel var Priskilla og Akvilas så åndelig modne, kunnskapsrike i Guds Ord, opptatt av Kristi rike og vinnende i deres tilnærming at de var i stand til å ta denne begavede Guds tjener under vingene deres og inn i deres hjem og opplære ham.

Det er verdt å legge merke til at det var forresten ikke Akvilas alene som tok en aktiv rolle  i å undervise Apollos. Priskilla blir beskrevet som å være like vitalt involvert i foretaket som hennes mann.

For en imponerende kvinne dette er! Å tjene trofast og effektivt ved siden av sin mann til Guds ære og til fordel for Hans etterfølgere. Diskret rådgiving til en begavet predikant, under gjestfrihet og privat  i hennes omsorgsfulle hjem.

Priskilla var ikke bare en hjelper til mannen hennes, og en hjelp for Apollos, men Paulus beskriver henne og Akvilas som å være “mine medarbeidere i Kristus Jesus” (Romerne 16:3).

Guds rike behøver alltid gudfryktige kvinner som kraftig og effektivt og ydmykt kan bruke Guds Ord. Så ikle deg Guds fulle rustning og ta din plass på frontlinjen av den åndelige konflikten.


 

Advertisement
%d bloggers like this: