Den nye pakten (3)

Jeremias 31:31: “Se, dager skal komme, sier Herren, da jeg slutter en ny pakt med Israels hus og Judas hus,”

Det er så lett å falle tilbake i det gamle sporet med “Alt handler om meg” og “Jeg er så god”.

Er kristendommen min karakterisert Den gamle pakten, ekstern og lovgivende. Handler det om å holde Loven, eller er jeg klar til å leve etter Den nye pakten?

Dr. Seuss kom med uttrykket “Gammel hatt, ny hatt”. Vi må alle bytte hatt!

Det er ikke bare om ritualene og lovene, TRØTTE OG GRINETE GAMLE HELLIGE.

Jeg ber for en delt opprykkelse. Gud kan ta de gamle, grinete hellige med en gang! Hva skjedde med friskheten og feiringen? Ofte finner vi de som førsøker å holde lovene holder øye med andre for å se om de holder lovene.

Lukas 7:36-50

Simon var en fariseer. Han var den beste mannen i byen – han var virkelig god. Han inviterte Jesus til middag. I vers 37 står det “Nå var det en kvinne der i byen som levde et syndefullt liv“. Hun var åpenlyst umoralsk, en av byens prostituerte.

Jesus sa til Simon: Du ga meg ikke noe velkomstkyss, vasket ikke beina mine, ingen salve for æresgjesten.

Samtalen i bakgården hadde stilnet da denne kvinnen entret huset og banet seg veg til Jesus. Hun hadde med seg perfyrmert olje i en boks som hun salvet Jesu hode med. Hun vasket føttene Hans med tårer og tørket dem med håret sitt.

Simon var en som holdt Loven. Han trodde Jesus ikke kunne være en profet fordi dersom Han var det, ville Han vite hvilken type menneske denne prostituerte var.

De som blir tilgitt mye, elsker mye

Jesus døde ikke for gode mennesker, Han døde for deg og meg fordi vi i vår synd virker frastøtende for Gud. Vi trenger frelse..

Det hører til Den nye pakten at vi er tilgitt mye. Ofte ser vi at de som har vært slaver for narkotika og prostitusjon, de som synes å være lavest i samfunnet vårt av “tapere”, er de som elsker Herren mest og er mest aktiv i Hans tjeneste.

“Du har tilgitt meg for mye, Du har frelst meg fra mye”


 

Advertisement
%d bloggers like this: