Militæret erstatter Bibelen med “Troens Bok”

Image result for military prayer

Air Force basen i Wyoming erstattet nylig Bibelen med en Troens Bok på et spesielt bord i basens messehall som minnes krigsfanger eller soldater som er M.I.A. (Missing in action).

Hvert element på bordet var bare ment som ett symbolsk formål, med Bibelen som representerte “styrke oppnådd gjennom tro for å holde oss og dem som er tapt fra landet vårt oppe.”

Oberst Stacy Huser, kommandør for 90th Missile Wing, overså avgjøreøsen om å fjerne Bibelen. “Vi er fokusert på å forsikre at alle våre flyvere, religiøse eller ikke-religiøse, føler seg inkludert og tatt vare på mens de beskytter og forsvarer Grunnloven.”

Military Religious Freedom Foundation (MRFF), en gruppe dedikert til å sørge for at religiøs frihet hos aktive militære medlemmer, hevder at de har fått over 31 klager fra flyvere som uttrykte ett behov for å erstatte Bibelen på minnebordet.

Til Troens Bok ankommer vil basen rotere bøker fra forskjellige trosretninger. Troen Bok ble bestilt av kapellanene på basen og inneholder åndelige skrifter fra fem kapellaner i forsvarsdepartementet som tilører forskjellige religioner.

USA har en historisk respekt for Bibelen, og distribuerte til og med Bibler blant troppene under Dem amerikanske revolusjonen og republikkens tidlige dager. Forsøk på å begrense eksponering til Bibelen, til og med blant soldater, er en påminnelse til om ett problem som begynte i kirken – en mangel på respekt for den ubegrensede verdien og troverdigheten av hva Gud har sagt fra første vers. Dersom kirken ikke respekterer Guds Ord, hvorfor skal vi forvente at samfunnet gjør det?


 

Advertisement
%d bloggers like this: