7 juni

Txt: Markus 12:28-34

ULYKKEN

“Mamma!” skrek Martin og løp mot bilen hennes. Han hadde akkurat scoret i kurvballnettet da han så at hun kom nedover veien. Da hun begynte å svinge inn til innkjørselen, ble bilen hennes truffet av en lastebil som forsøkte å kjøre forbi henne. “Vær så snill, Gud!” ba Martin da han nærmet seg bildøren på førersiden. “Vær så snill å la mamma være uskadet!”

Da Martin åpnet bildøren, ga mor ham et skjelvent smil. “Jeg er okay, Martin,” forsikret hun ham. “Alt er i orden!” Mannen i lastebilen var også okay, og Martin sukket lettet. Det var nære på, tenkte han og takket Gud i en stille bønn.

Med jevne mellomrom resten av den dagen, ga Martin moren sin en klem. “Jeg er glad i deg, mamma,” sa han.

“Jeg er glad i deg også, Martin,” svarte hun med et smil.

Den kvelden, da mor brettet dynen rundt ham, ga Martin henne en ny klem. “Mamma, da jeg så den lastebilen kjøre på deg, så ble jeg så redd!” fortalte han henne. “Jeg antar at jeg har alltid gått ut ifra at du alltid vil være her, men i dag innså jeg at du kunne ha dødd.”

“Vi tat hverandre ofte for gitt,” sa mor, “men av og til blir vi minnet på at vi ikke burde gjøre det.”

Martin nikket. “Jeg sier ikke så ofte at jeg er glad i deg, mamma,” sa han, “men fra nå av skal jeg gjøre det bedre.”

Mor smilte. “Jeg har alltid visst at du er glad i meg, Martin, men det er vidunderlig å høre det likevel. Det får meg til å føle meg veldig lykkelig,” fortalte hun ham. Hun så tankefull ut. “Vet du hva? Jeg tror at Gud antakelig føler det på samme måte. Tror ikke du det også?”

“Jeg… jeg har aldri tenkt på det før,” svarte Martin, “men jeg antar at Han gjør det. Selv om Han vet at jeg er glad i Ham, så burde jeg fortelle det til Ham og vise Ham det hver dag også, ikke sant?”

“Det burde vi alle,” samstemte mor. “Jeg likte ikke å være i den ulykken i dag, men vi begge lærte en viktig leksjon av den. La oss fortelle Gud med en gang hvor glade vi er i Ham.”

Hva med deg?

Forteller du Gud hver dag at du er glad i Ham? Viser du at du er glad i Ham? Tenker du på Ham ved forskjellige anledninger dagen igjennom og snakker med Ham i bønn? Snakker du om Ham til familien og vennene dine? Hvordan kan du vise at du elsker Ham? Forsøk å finne nye måter hver dag som du kan bruke for å viser at du er glad i Gud.

Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt

5 Mosebok 6:5

Dagens nøkkelord: FORTELL GUD HVER DAG AT DU ER GLAD I HAM

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: