17 desember: Herrens styrke

“Men David søkte styrke hos Herren sin Gud.”

1 Samuel 30:6

David og mennene hans ankom hjem og oppdaget at  til Amalek hadde brent byen til jorden og tatt konene og barna deres til fanger. De gråt til de ikke kunne gråte mer. Tapet deres var overveldende.

I deres sorg og frustrasjon klandret mennene David og snakket om å stene ham… men David oppmuntret seg selv i Herren, hans Gud. Under Guds ledelse ledet David en seiersrik marsj mot amalekittene og vant tilbake konene og barna uten et eneste tap; memvi vil sette søkelyset mot Davids metode for oppmuntring.

Du har kanskje ventet på at noen skal komme og muntre deg opp når du hare det vanskelig uten at noen har kommet. Så kan du spøre deg selv: “Hvordan kan jeg muntre opp meg selv?” Først må du ta i betraktning at Gud fremdeles er på tronen, og at Han er din Gud.

Det var ingen venn som var tilgjenelig for å oppmuntre David; hans egne menn haddde snudd seg imot ham,. Men når det så ut som om alt var fortapt, så vendte han seg mot Gud for hjelp. Han så Gud som hans Gud. Han tenkte ikke at Gud var for langt borte for å kunne hjelpe ham.

For det andre må du huske at soloppgangen kan være nært forestående. David og mennene hans erfarte kvalene av å tro at familiene deres trolig var blitt drept, men de ble alle tatt tilbake i god behold. Uttrykket lyder “Det er alltiod mørkset før morgenmen kommer”, men morgenen kommer kanskje snart for deg.

Videre kan du oppmuntre deg selv  ved å huske på at prøvelsene våre har et godt formål. Prøvelsene i seg selv er en byrde og avskyelige, men til slutt er de gode ettersom Gudc lærer oss mer om svakhetene våre, og mer om Hans styrke.


 

Advertisement
%d bloggers like this: