11 november

Txt: Salme 19:13-15

DEN VIRKELIGE GRUNNEN

“Hei Marita,” nynnet Siv i telefonen. Hun brukte sin søteste stemme. “Jeg lurte på om du ville komme til fødselsdagsselskapet mitt på lørdag… klokken ett… Okay, da sees vi!” Mor smilte da Siv avsluttet samtalen og gikk ut for å leke med vennene hennes.

Men smilet til mor forsvant da hun overhørte samtalen mellom Siv og venninnen hennes, Sara. “Kommer hun?” spurte Sara. Siv smilte og nikket. “Bra,” fortsatte Sara. “Når hun gir deg noe som er like fint som det armbåndet hun ga meg, så vil du bli glad for at du inviterte henne selv om hun er rar. Kanskje du til og med vil takke meg for å ha fortalt deg om det.” Fnisende tok jentene hverandres armer og gikk mot husken.

Den kvelden satt mor på enden av Sivs seng. “Siv, jeg overhørte tilfeldigvis når du og Sara snakket sammen i ettermiddag,” sa hun. “Jeg ble lei meg da jeg hørte at du hadde et skjult motiv når du inviterte Marita til fødselsdagen din.”

“Et skult motiv? Hva er det?” ville Siv vite.

“Vel, når du har et skjult motiv, så betyr det at du har en annen grunn enn den åpenbare grunnen for å gjøre noe. Det så ut som om du inviterte Marita til fødselsdagsselskapet ditt fordi du ville at hun skulle være vennen din. Men den virkelige grunnen var at du ønsket å få en fin gave fra henne. Folk ser og tror på de åpenbare grunnene, men det gjør ikke Gud. Bibelen sier at Gud undersøker alle hjertene og forstår alle motivene, eller grunnene, for det vi gjør.”

Siv ble rød i ansiktet. Hun hadde ikke ment å skade noen, men hun visste at mor hadde rett. “Skal jeg ringe henne og be henne om ikke å komme?”

Mor så høytidelig ut. “Hvordan tror du det ville få henne til å føle seg? Jeg tror du kan finne en bedre løsning.”

Plutselig smilte Siv. “Jeg skal virkelig bli venner med henne!” utbrøt hun. “Ikke bare på lørdag, men hele tiden!”

Hva med deg?

Kan du komme på en gang du hadde et “skjult motiv”? Du må alltid se innover for å se om motivet ditt vil glede Gud. David sa i Salme 139 Se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!” Vil du spørre Gud, som David gjorde, om å vise deg når motivene dine er gale?

For Herren ransaker alle hjerter og forstår alle menneskers tanker og råd

1 Krønikebok 28:9

Dagens nøkkelord: GUD KJENNER MOTIVENE DINE

Advertisement
%d bloggers like this: