1 januar

Txt: Kolosserne 3:12-15

TILBAKE TIL BEGYNNELSEN

“Hva er det som ikke stemmer?” ropte Diana. Hun begynte plutselig å grine.

“Disse dumme tallene stemmer ikke. I morgen når jeg leverer inn regnskapet for klubben vår, så vil alle tro at jeg er dum – og Nathalie vil bli så glad!”

Far kikket opp fra avisen sin. “Apropos Nathalie, så har jeg ikke sett henne i det siste,” sa han. “Hvorfor skulle det gjøre henne glad dersom du gjør en feil med regnskapet? Jeg trodde dere var bestevenninner!”

Diana nølte. “Vel, vi… det skjedde en slags misforståelse.” sa hun. “Begge to ønsket å være kasserer i klubbe. Jeg ble valgt, men hun forsøkte likevel å fortelle meg hvordan jeg skulle gjøre jobben. Til slutt informerte jeg henne at jeg ønsket å gjøre det på min egen måte. Hun sa at det var en stor feiltakelse. Jeg har ikke snakket med henne siden da.”

“Det var trist å høre,” sa far mens øynene søkte over Dianas regnskap. Han pekte på noen tall på toppen av raden. “Jeg tror du må begynne på nytt igjen fra begynnelsen og langsom legge sammen disse tallene.”

“Okay,” stønnet Diana, “men jeg kan ikke forstå hvordan det vil hjelp. Jeg brukte kalkulatoren min – og den kan vel ikke ta feil, kan den?” Men hun fortet seg og begynte å legge sammen tallene igjen. “Jeg fant feilen, far!” ropte hun etter bare noen få minutter. “Det er helt på begynnelsen av kolonnen. Jeg trakk ifra ett av disse tallene istedenfor å legge det til.”

Far nikket. “Vet du hva, Diana? sa han. “Jeg tror det ville være en god ide å gå tilbake til begynnelsen av problemet ditt med Nathalie også.”

“Hva mener du?” spurte Diana.

“Tenk på når alt dette begynte,” sa far. “Ville du ha gjort noe annerledes? Det høres ut som om du ønsket å få viljen din. Så såret dere hverandre ved å bruke krasse ord, ikke sant? Slik oppførsel gleder ikke Gud, og det får ikke oss til å føle oss så bra heller.” Far la en arm rundt Diana.”Hvorfor går du ikke bort til Nathalie og ber om unnskyldning for måten du oppførte deg på? Hør på hva hun har å si. Jeg er sikker på at hun har noen gode ideer. Hva synes du?” Langsom bredte et smil seg over Diana sitt fjes, så nikket hun.

Hva med deg?

Har du kranglet med noen? Er du helt sikker på at det bare var den andre sin feil? Be Gud om å vise deg hva du kan ha gjort feil, så gå til den andre personen og snakk om det – be om unnskyldning dersom det er nødvendig. Ikke bær på gammelt nag inn i det nye året. Et gjenopprettet vennskap vil gjøre dere begge lykkelige. Det beste av alt er at det vil glede Gud.

Men en Herrens tjener må ikke ligge i strid, men være vennlig mot alle

2 Timoteus 2:24

Dagens nøkkelord: GJENNOPPRETT VENNSKAP

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: