19 juli: Tjen de svake

“Alltid har jeg holdt fram for dere at vi må arbeide på denne måten og ta oss av de svake. Husk de ordene Herren Jesus selv sa: ‘Det er saligere å gi enn å få.’”

Apostlenes gjerninger 20:35

Støtt de svake! Her er essensen av å tjene andre. ikke “imponer de mektige”, eller “vær god mot de innflytelsesrike”, eller “hjelp dem som kan være i stand til å hjelpe deg i fremtiden”. Nei, hele tanken om sann tjeneste er å rekke hånden ut til andre uten noen tanke om å få noe tilbake.

Å støtte de svake betyr å hjelpe dem som — kanskje over lengre tid — er uten kraft til å hjelpe oss tilbake. Som Jesus sa det i Lukas evangelium, “Elsk deres fiender, gjør godt og lån bort uten å vente noe igjen” (Lukas 6:35).

Så siterer Paulus Jesu ord, som bokstavelig talt har blitt ett ordspråk i de følgende år: det er en større velsignelse å gi enn å få. En enkel påstand, en som har blitt så generelt kjent i vår kultur at neste alle har hørt eller sagt det selv.

Likevel, hvor mange lever etter denne sannheten? Hvem er faktisk villig til å gi av sin tid, energi, og penger mer enn de er interessert i å motta tjenester og gaver og oppmerksomhet fra andre? Ganske få, om noen, lever ut troen om at å gi til andre for Guds ære, lover uendelig mer tilfredsstillelse enn personlig vinning.

Hva med deg? Er du villig til å vandre i tro til Jesu ord i dag og leve et liv fokusert på andre, på en tjeneste-sentrert livsstil? Dersom du er det, så hvil i sikkerhet om at troen din vil bli belønnet av mange flere velsignelser enn egoismen noensinne vil kjenne til.


 

Advertisement
%d bloggers like this: