26 februar

Txt: 3 Johannes 5-8

VELKOMMEN TIL ROMMET MITT

“Jeg fortalte pastor Bårdsen at vi vil gjerne ha Wormnes familien på besøk hos oss,” sa mor på vei hjem fra kirken.

“Det er både gode og dårlige nyheter,” kommenterte Siri. “Det er gode nyheter fordi det er gøy å snakke med misjonærer, men det er dårlige nyheter fordi jeg må rydde rommet mitt.”

“Og det vil ta laaaaaang tid,” ertet broren Kristoffer. Siris rom ble brukt til gjesterom hver gang familien hadde gjester som skulle overnatte.

Uken etterpå arbeidet Siri veldig hardt med å få rommet sitt klart. Etter skoletid hver eneste dag brukte hun litt tid på å rydde i klesskapet, komodeskuffene og pulten hennes. På lørdag morgen hjalp mor henne med å legge på rene sengeklær og å vaske vinduene. “Kan du komme på en liten ting vi kan gjøre for å gjøre gjestene komfotable?” spurte mor.

“Mmmm… blomster!” utbrøt Siri, så gikk hun ut og plukket en bukett. Hun satte også frem stearinlys for gjestene og brukte tusjene hennes til å lage et “velkommen til hjemmet vårt” skilt. “Rommet mitt er klart!” erklærte hun blidt.

Like etter middag ankom familien Wormnes, og de tilbrakte tre netter i Siri sitt hjem. Hun likte å snakke med dem- og etter at de var dratt fant hun at de hadde etterlatt seg noe spesielt. På sengen hennes var en lapp med navnet hennes på. “Tusen takk for gjestfriheten din,” leste hun. “Det er en god vane å lære tidlig i livet, og du har en spesiell gave for å få gjester til å føle seg velkommen. Gud velsigne deg!” Der var også et nydelig halskjede som var blitt laget i Afrika.

“Kult! Neste gang skal jeg se om de kan bo på mitt rom,” ertet broren hennes.

Siri smilte til ham. “Jeg tror ikke dette halskjedet ville se så bra ut på deg,” slo hun fast. “Det var gøy å ha dem her. Det var verdt alt arbeidet, til og med uten halskjedet.”

Hva med deg?

Utfører du ekstra arbeid når foreldrene dine ber folk på besøk med en positiv innstilling? Neste gang dere får besøk, så husk at Gud ønsker at du skal ønske gjestene velkommen og føle seg komfortable. Vis Guds kjærlighet ved å forberede til ankomsten deres og å møte behovene deres når det er mulig.

Del ut ettersom de hellige trenger, legg vinn på gjestfrihet!

Romerne 12:13

Dagens nøkkelord: VIS GJESTFRIHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: