15 september: Gud hjelper de trengende

“Han gir den trette kraft, og den som ikke har krefter, gir han stor styrke.”

Jesaja 40:29

Det er ikke vanskelig å finne noen som vil gi støtte til de mektige, opppmerksohet til de berømte, legge merke til de bemerkelsesverdige, eller anerkjennelse til den dyktige. Praktisk talt alle er villige til å hoppe på vognlasset til en velkjent, talentfull eller vakker person.

Men Gud gir oppmuntring til den svake. Han gir styrke til den utkjørte. Han slutter seg ikke til folkemengden som skynder seg etter kjendisene, Hansøker seg ut de nedbrutte og oversette og gir dem den største æren som er mulig — Hans oppmerksomhet og kjærlighet.

Dette er ikke fordi Gud er en kosmisk talentspeider som finner de individuelle edelstenene jorden rundt. Det er å velge ut dem som virkelig ikke har oppnåd noen bragder, som ikke har noe krav på Hans eiendeler, som ikke har noen makt at Han sender forsterkninger av kraft og forsyninger. Det  er Guds nåde, ikke vår verdi, som drar Ham til lidende, hjelpeløse mennesker.

Selv om dette er ydmykende å innse, så er det også frigjørende og oppkvikkende. Vi kan la alle våre oppsamlede krav om gode gjerninger og innboende verdi falle rundt bena våre mens vi strekker oss ut til en Gud som bare helbreder de syke, som bare fikser de sammenbrutte, og bare gir kraft til de maktesløse.

Hvordan ser du deg selv? Det spiller ingen rolle hvordan andre vil beskrive deg, kanskje de til og med anser deg å være den store, den mektige, den suksessfulle. Men er du hjerteknust og hjelpeløs foran Herren? Dersom du er det, så forbered deg til en stryrkeinnsprøytning fra selve den Høyeste.


 

Advertisement
%d bloggers like this: