22 november

Txt: 1 Mosebok 1:20-31

DET SKJEDDE IKKE TILFELDIG

Rebekkas naturfaglærer trodde ikke på Bibelens fortelling om skapelsen. Han fortalte klassen at alle dyrene hadde utviklet seg fra lavere former for liv. Da Rebekka spurte hvor de lavere livsformene kom fra, trakk herr Mortensen på skuldrene. “De ble bare til tilfeldig.” Rebekka var frustrert. Hun trodde at Gud hadde skapt både himmel og jord, men hvordan kunne hun overbevise læreren sin?

Den kvelden etter skolen fikk hun en ide. Hennes onkel Bjarne var en treskjærer, og han hadde skjært ut en vakker fugl. Hun pakket trefuglen forsiktig inn i flere lag med papir, og dagen etterpå tok hun den med seg til skolen.

Da du skulle ha naturfag, pakket Rebekka ut fuglen sin og satte den på pulten sin. De andre elevene beundret den, og til og med herr Mortensen kom bort til pulten hennes og så på fuglen. “Den som skar ut denne fuglen visste virkelig hva han gjorde,” observerte han. “Den er nydelig! Hvem har laget den?”

Rebekka trakk på skuldrene. “Ingen. Da jeg våknet opp i morges stod den bare der. Det bare skjedde tilfeldig!”

Læreren så overrasket ut. “Du mener at du ikke vet hvem som har laget den?”

“Ingen lagde den. Jeg sa jo at det bare skjedde tilfeldig!” insisterte Rebekka.

Herr Mortensen løftet øyenbrynene sine. “Selvsagt gjorde den det,” sa han sarkastisk. “Hva er det du prøver å si?”

Rebekka smilte til ham. “Herr Mortensen, du ville tro at jeg var dum dersom jeg virkelig trodde at ingen lagde denne fuglen, likevel sa du til meg at ingen har laget de virkelige fuglene. Er ikke det enda dummere?”

Herr Mortensen så tankefullt på henne. Rebekka visste at hun ikke hadde overbevist ham om at Gud hadde skapt verden, men hun takket Gud stille for at hun i det minste hadde fått læreren hennes til å tenke.

Hva med deg?

lærer lærerne dine av og til noe som går imot Gus ord? Gud skapte alt, inkludert alt liv. Bibelen lærer det, og du kan se bevis på Guds skaperverk i den vakre verden som eksisterer rundt deg. Akkurat som det trengs en talentfull kunstner dor å skape et vakkert maleri, so tok det en Mester Arkitekt, Gud, for å skape den fantastiske verden som du lever i.

Jeg har skapt jorden, menneskene og dyrene som er på jorden, ved min store kraft…

Jeremia 27:5

Dagens nøkkelord: GUD SKAPTE LIVET

Advertisement
%d bloggers like this: