18 august: Elsk din kone

“På samme måte dere menn: Vis omtanke i samlivet med kvinnen, som er den svakere part. Vis henne ære, for sammen skal dere arve nåden og livet. Gjør dette, så ikke deres bønner blir hindret.”

1 Peter 3:7

Ektemenn, bli kjent med din kone. Studer henne. Hva får henne til å smile, le, bli begeistret eller gråte? Hva gir henne glede, hva gir henne smerte, hva gir henne gåsehud? Hva er drømmene hennes, hva får henne engasjert, hva gjør henne trist? Du burde ikke bare være hennes beste venn, men en som kjenner henne bedre enn noen andre, og som bruker den kunskapen til å hjelpe og styrke henne i Kristus.

På den ene siden skal hun behandles delikat og respekfullt fordi hennes følelsesmessige og fysiske tilstand er mer sårbar enn din (Gud sa det, ikke meg). På den andre siden er hun udødelig! Hun vil tilbringe evigheten sammen med deg i himmelen., så behandle henne som det strålende, fantastiske Guds barn hun er.

Dersom du feiler i å elske og kjenne henne slik som du burde, så fornærmer du hennes himmelske Far som ga Sin Sønn for hennes skyld, og bønnene dine vil bli hindret.

Selv om du er gift eller ikke, så husk på dette: Jesus elsker deg som tror, perfekt og med perfekt kunnskap. Han behandler deg forsiktig og kjenner til svakhetene dine. Med glede venter Han på å tilbringe evigheten med deg! Og Hans bønner blir aldri hindret fordi Han aldri unngår å hjelpe og styrke bruden Hans, kirken.


 

Advertisement
%d bloggers like this: