8 november

Txt: 1 Tessalonikerbrev 4:13-18

HVA SKJER ETTER DØDEN?

Morten klamret seg fast til fars hånd mens familien gikk stille inn i kirken til begravelsen. Gamle Alf, som hadde bodd like nede igaten deres, hadde dødd. Morten hadde ofte hjulpet den gamle mannen med litt småarbeid i hagen rundt huset hans. Faktisk hadde de begge saget opp ved for vinteren sist lørdag. Men nå ville Gamle Alf ikke trenge noe ved. Han var i himmelen.

Bare de myke tonene fra orgelet brøt stillheten da familien gikk forbi kisten. Gamle Alf så rar ut der han lå midt imellom dusinvis av blomsterbuketter og kranser, og Morten var glad da faren viste han til setet han skulle sitte på. En dame sang en vakker sang, og presten talte. Morten lyttet nøye mens presten fortalte om hva Gamle Alf hadde gjort for kirken og for Gud. Presten snakket også om Guds løfte at alle kristne ville en gang møtes igjen i himmelen.

Morten var stille mens familien kjørte til kirkegården. “Pappa,” sa han endelig, “hva sier presten dersom personen som er død ikke er en kristen?”

“Det er en trist hendelse,” fortalte far ham, “men vi må huske at det ikke er vår oppgave å dømme hvem som er frelst og hvem som ikke er det. Bare Gud vet. Når en person ikke har gjort kjent at han har bestemt seg å følge Kristus, så kan presten bare gi det videre til Gud. Han burde forsikre seg om at de som fremdeles er i live vet veien til himmelen. Han kan advare dem om at de bør vær klare når det er deres tur å dø.”

Morten nikket. “Tusen takk, Gud,” ba han stille. “for at Gamle Alf kjente deg som sin personlige Frelser. Jeg er så glad for at du er min Frelser også.”

Hva med deg?

Har du noen gang lurt på hva presten ville si i en begravelse for noen som ikke er en kristen? Det er en virkelig trist når noen har avvist Gud, for han vil ikke få evig liv i himmelen. Pass på at du har tatt det troens skritt – å tro at Jesus døde for syndene dine og motta Ham som Frelser. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Deretter skal vi som lever, som er blitt tilbake, sammen med dem rykkes opp i skyer, opp i luften, for å møte Herren. Og så skal vi for alltid være sammen med Herren.

1 Tessalonikerbrev 4:17

Dagens nøkkelord: SØRG FOR AT DU SKAL TIL HIMMELEN

Advertisement
%d bloggers like this: