10 desember

Txt: Filipperne 2:3-5, 14-15

ALDRI FOR TRAVEL

“Mamma!” ropte Evelyn. “Fru Berg er på telefonen.” Da mor kom for å ta telefonen, la Evelyn til, høyt: “Igjen!”

Mor grep røret raskt. Etter å ha snakket en liten stund med fru Berg, så la hun på røret og snudde seg mot datteren sin. “Evelyn!” sa hun strengt. “Du burde skamme deg! Jeg er sikker på at fru Berg skjønte at du var irritert over henne. Du såret følelsene hennes.”

“Men mamma. Hun ringer jo hele tiden,” protesterte Evelyn. “Hvorfor kan vi ikke bare la telefonsvareren ta oppringningene hennes?”

“Fordi fru Berg er ensom,” svarte mor. “Dessuten er hun bekymret over mannen hennes som er på sykehuset. Hun er ikke helt frisk selv heller, og jeg vet aldri om oppringningene fra henne kan være en nødssituasjon.”

“Vel, hun snakker alltid med meg før hun spør etter deg,” klaget Evelyn. “Det er så kjedelig! Hun spør alltid om jeg liker skolen og hva mitt yndlingsfag er. Som om hun bryr seg! Hun ønsker bare å snakke om problemene hennes.”

“Å, Evelyn! Jeg er sikker på at hun er interessert i å høre hva du har å si også,” sa mor. Etter en kort pause la hun til “Faktisk har du oppført deg ganske likt fru Berg.”

Evelyn sperret øynene opp. “Jeg oppført meg som fru Berg?”

Mor nikket. “Jeg tenker på et bønneønske som du har hatt en stund nå,” sa mor. “Jeg vet at du har bedt Gud hjelpe deg med å forstå de tingene du har studert i naturfag.”

“Hvorfor er det likt fru Bergs telefonsamtaler?” undret Evelyn.

“Vel, du har bedt Gud så mange ganger – du fortsetter å komme til Ham gang på gang med problemet ditt,” sa mor. “Er du ikke glad over at Han aldri er for travelt opptatt til å lytte til deg, og at Han aldri blir utålmodig med deg eller tror du er kjedelig?”

Evelyn var stille en stund. “Jeg… jeg skjønner hva du mener, mamma,” innrømmet hun.

“Gud gir oss aldri noe ‘opptatt signal’ eller setter oss på ‘vent’ – og Han får oss heller ikke til å bruke noen automatisk telefonsvarer,” sa mor. “Han er alltid tilgjengelig for oss, og vi bør også være tilgjengelige for andre. Fru Berg har det vanskelig i disse dager, og hun behøver at noen er villig til å høre på henne.”

Hva med deg?

Kjenner du noen som er “kjedelige”? Ignorerer du dem – eller er du villig til å lytte, velvitende om at du kan følge Guds eksempel? Vær interessert i andre. Ofte kan du hjelpe dem bare ved å være vennlig og lytte til dem.

Bli derfor Guds etterfølgere som Hans elskede barn.

Efeserne 5:1

Dagens nøkkelord: FØLG GUDS EKSEMPEL – LYTT

Advertisement
%d bloggers like this: