5 april

Txt: Salme 55:17-18, 23

BØY KNÆRNE

Roger følte seg tung til sinns. Han satt henslengt på trappen mens han betraktet onkel Bjarte hjelpe med å bære møblene ut av huset. Dersom Gud brydde seg, ville Han ikke ha latt dette skje, sa Roger til seg selv. Faren hans hadde flyttet ut og søkt om skilsmisse. Nå måtte Roger og moren hans flytte til et mindre, billigere hus. Han hadde grått og bedt og rast av sinne, men ingen ting hadde forandret seg – unntatt ham selv. Roger følte seg bitter og sinna. Han ville heller ikke be lengre. Gud bryr seg ikke likevel, tenkte han med seg selv, så hvorfor bry seg med å be til Ham? Men han følte seg forferdelig ensom. Han savnet ikke bare faren sin, han savnet sin himmelske Far også.

Mor klappet Rogers skulder og smilte da hun og onkel Bjarte kom opp trappene. Hun ser ikke ut til å bry seg heller,  ellers ville hun ikke smile, tenkte Roger sint. Kanskje det er hennes skyld at far dro. Kanskje hun ba ham å dra.

“Roger,” ropte mor. “Vær så snill å hjelp oss med dette tunge klesskapet.”

Skulende og brummende gikk Roger for å hjelpe til. Da han bøyde seg over for å løfte den ene enden, utbrøt onkel Bjarte. “Nei! Nei! Det er ikke slik du løfter, Roger! Du kommer til å ødelegge ryggen på den måten. Se på meg, og gjør som jeg gjør.” Onkel Bjarte bøyde knærne og løftet opp hans ende av klesskapet, og satte den ned igjen. “Du må løfte med knærne, ikke med ryggen!”

Mor sukket dypt. “Vet du hva, Bjarte? Det er akkurat hva jeg har gjort.”

“Bra!” Onkel Bjarte nikket. “Du trenger ikke ryggsmerter i tillegg til hjertesmerter.”

Mor ga onkel Bjarte et lite smil. “Jeg snakker ikke om løfting av møbler,” sa hun. “Jeg snakker om det tunge hjertet mitt. Jeg har løftet det opp til Gud på mine knær i bønn. Det er den eneste måten jeg kan komme videre på.”

“Bra for deg, kjære søster,” sa onkel Bjarte.

“Jeg har funnet ut at det ikke er den tunge børen som skader deg, men hvordan du bærer den,” la mor til. “Jeg ønsker ikke å bli bitter. Jeg vil fortsette å stole på Gud.”

Onkel Bjarte snudde seg mot Roger. “Hva med deg, Roger?” spurte han. Han la en hånd på Rogers skulder. “Hvordan klarer du å bære hjertesorgen? Du trenger å løfte den byrden med knærne også. La din himmelske Far hjelpe deg å bære den,”

Tårene blindet Rogers øyner, men han klarte å smile. “Det vil jeg, onkel Bjarte,” lovet han. Så bøyde han knærne og løftet hans side av klesskapet.

Hva med deg?

Bærer du en tung byrde?`Ser det ut som om du har mer problemer enn andre? Har noen du er glad i forlatt deg? Er en venn eller en slektning veldig syk? Har du problemer med venner eller lekser? Samme hva problemene dine er, så trenger du ikke bære dem alene. Gå på kne og løft byrdene dine opp til Herren i bønn. Når du ser opp til Ham og stoler på Ham, så vil Han hjelpe deg å bære byrdene dine.

Kast all deres bekymring på Ham, for Han har omsorg for dere

1 Peter 5:7

Dagens nøkkelord: GI HJERTESORGEN DIN TIL GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: