27 februar: Bortrykkelsen

“For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.”

1 Tessalonikerbrev 4:16-17

Paulus gir oss her en av de klareste beskrivelsene i Skriften om de siste dager.

Først vil Herren selv stige ned fra himmelen. Språkbruken kunne ikke ha vært klarere. Dette er ikke et “åndelig” besøk, eller en symbolsk tilbakekomst — Herren Jesus Kristus selv vil komme tilbake i kroppslig form, stige ned fra himmelen akkurat som Han steg opp til himmelen.

Og ikke et eneste av barna Hans vil gå glipp av denne spektakulære og seiersrike nedstigningen. De døde i Kristus vil stå opp først, etterfulgt av alle troende som fremdeles lever. De vil fly sammen! De vil møte Herren i luften.

Men her er det aller største løftet: fra da av vil vi for alltid være sammen med Herren. Ikke mer adskillelse. Ikke mer venting. Dette er oppfyllelsen av alt som Gud har planlagt for denne gamle syndfylte verden, og alle de framtidige øyeblikkene for Guds folk vil bli tilbrakt i nærvær av Gud.

Dette er de storslåtte forventningene til enhver troende, å være sammen med deres Herre i all evighet. For en trøst disse ordene bringer til hjertet til hver og en som lenge har sett fram mot det personlige nærværet av deres Frelser!

Som Paulus formaner oss, trøst hverandre med disse ordene.


 

Advertisement
%d bloggers like this: