23 mars

Txt: Matteus 24:4-7

NOE GODT

“Jøss, gjett om jeg har en vanskelig oppgave i kveld!” klaget Carl da han og broren og søsteren satte seg ned ved kjøkkenbordet for å gjøre hjemmeleksene. Carl gravde frem historieboken sin fra ranselen. “Jeg må lære masse datoer fra andre verdenskrig utenatt. Vi skal ha en prøve i morgen.”

Anders åpnet sin historiebok også. “Vi har om Napoleon,” sa han. “Det er ikke lett heller!”

Bevæpnet med aviser,  saks, papir og papirlim smilte Sara til brødrene sine. “Alt jeg skal gjøre er å klippe ut artikler for prosjektet vårt om aktuelle hendelser,” sa hun. “Det høres ikke så vanskelig ut sammenliknet med det dere må gjøre.”

Carl gliste. “Vel, ikke klipp ut noe viktig – som tegneserier.” De tre barna arbeidet stille en stund. Så sukket Sara. “Denne avisen er full av artikler om ting som orkaner og kriger og kriminalitet. Det ville vært fint om jeg kunne finne noen gode nyheter også.”

Anders så forvirret ut. “Det må være noen gode nyheter der.”

“Ja,” samstemte Carl. “Når alt kommer til alt, så snakker politikerne på fjernsynet mye om hvordan de skal gjøre verden til et bedre sted!”

Mor, som forberedte middagen, lyttet til barna mens hun smurte kyllingbiter med brødsmuler, la dem lagvis i langpannen, og satte dem inn i ovnen sammen med potetene. Hun nikket. “Det er sant som du sier,” sa hun seg enig, “men vi burde ikke bli overrasket over at ting blir verre.”

“Ikke det? Hvorfor det?” spurte Carl.

“Vel, verdens ledere snakker om fred, men de utelater Gud helt i verdensbildet sitt, og uten Ham vil  det aldri bli varig fred på jorden,” forklarte mor. “Bibelen sier at det skal alltid være krig og rykter om krig.”

Sara fikk frysninger og dro genseren sin nærmere. “Det er ganske skremmende,” sa hun. “Hvem vet hvilke forferdelige ting som kan skje innen vi blir voksne.”

“Vi kan ha fred i hjertene våre samme hva som hender,” sa mor mens hun rev av biter av salatblader fra isberg salaten. “Gud har full kontroll, og Han har utarbeidet sin perfekte plan. Det beste er at en dag vil Han komme tilbake og hente oss og ta oss med seg slik at vi kan være med Ham i all evighet.” Hun smilte til Sara. “Det er gode nyheter!”

Hva med deg?

Lurer du på  hvorfor verden ikke blir noe bedre slik som mange politikere lover? Føler du deg redd når du hører om bomber og stor stormer og terrorister? Husk at Gud fremdeles har kontroll. Stol på Ham – ikke løftene som  menneskene gir – og ny freden i hjertet ditt til tross for alle de forferdelige tingene som foregår i verden. Se frem mot den tiden da Jesus vil komme tilbake og hente de som elsker Ham til himmelen hvor de kan være med Ham i all evighet.

Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus

Filipperne 4:7

Dagens nøkkelord: BARE GUD GIR VIRKELIG FRED

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: