16 februar

Txt: Salme 37:1-9

LØNNER DET SEG?

Da Bjarne dro snøskuffen etter seg hjemover virket det som om den kalde luften gikk rett igjennom marg og ben. Å skuffe snøen vekk fra Wallenbergs innkjørsel og fortau hadde vært en stor jobb – spesielt når han måtte gjøre det helt alene!

Bjarne ble veldig glad da han kom hjem og fant at moren hadde laget klar en kopp med varm sjokolade til ham. “Tusen takk!” sa han med et sukk mens han dumpet ned på en kjøkkenstol.”Vet du hva, mor? Noen ganger lurer jeg på om det virkelig lønner seg å gjøre rett. Jeg mener… det virker ikke rettferdig.”

Moren så forundret ut. “Hvorfor sier du det?” spurte hun.

“Vel, Kalle og Alex og jeg lovet fru Wallenberg at vi skulle skuffe snøen vekk fra innkjørselen hennes etter skolen i dag,” forklarte Bjarne, “men da tilbød herr Gran å betale de som ville komme å hjelpe ham med å skuffe snøen fra den lange innkjørselen hans. Det hørtes selvsagt bra ut, og Kalla og Alex gikk bort der istedenfor. De brøt ikke bra løftet sitt, men de fikk betalt for det også!”

“Det høres urettferdig ut,” istemte mor. “Men… du vet, Bjarne, at Bibelen sier vi ikke skal være misunnelige på dem som ser ut til å bli belønnet for å gjøre gale ting. Gud ser hva som skjer, og den dagen vil komme når Han skal belønne dem som tjener og adlyder Ham.”

Far hadde lyttet til samtalen fra stuen. Nå kom han inn på kjøkkenet med et bredt smil om ansiktet. “Jeg er så stolt over hva dugjorde i dag, Bjarne,” sa han. “Det er trist å si det, men jeg møter daglig forretningsmenn som ser ut til å tjene på å være uærlig eller å bryte løfter. Men det hjelper å huske på at Gud er rettferdig. Vi skal svare for Ham, og en dag vil vi bli belønnet for å ha gjort det som er rett.”

Bjarne nikket. Han begynte å føle seg mye bedre om det som hadde hendt. “Okay,” sa han. “Dersom de andre guttene forteller meg hvor mye de har tjent i ettermiddag, skal jeg forsøke å huske på at ‘betalingen’ min kommer senere.”

Hva med deg?

Ser det ut som om andre tjener på å gjøre gale ting? Vet du om barn som alltid ser ut til å komme unna med juksing? Stjeling? Løgn? De kommer egentlig ikke unna med noe som helst. Det bare ser slik ut for en liten stund. Men Gud vet hva som foregår, og Han sier vi skal stole på Ham. Fortsett med å gjøre det du vet er riktig. Han vil belønne deg for det.

Stol på Herren og gjør godt!

Salme 37:3

Dagens nøkkelord: FORTSETT Å GJØRE DET SOM ER RETT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: