7 desember

Txt: 1 Tessalonikerbrev 5:11-22

EN NØDVENDIG DYTT

Lydia og Ingvar hjalp far med å legge handlevarene i bilen. “Jeg håper det slutter å snø snart,” sa Ingvar da han lukket igjen bagasjerommet. Han hørte lyden av spinnende hjul og snudde seg for å finne ut hvem det var som satt fast. Han så en bil noen plasser bortenfor som hadde problemer med å få bilen i gang.

“La oss gi sjåføren litt hjelp,” sa far, og alle tre spaserte over den snødekkede parkeringsplassen til en grå bil. Den eldre sjåføren rullet ned vinduet. “Jeg tror ikke du står så veldig fast,” sa far. “Vi skal gi deg en dytt.” Da mannen trykket på gasspedalen, skubbet de andre. Bilen beveget seg sakte fremover, og sjåføren kjørte sin vei takknemlig.

“Vet dere hva søndagsskole læreren min sa for noen få uker siden?” spurte Ingvar da de gikk tilbake til bilen deres.

“Hvordan skulle vi vite hva din søndagsskole lærer sa?” ertet Lydia. “Tror du vi er tankelesere?”

Ingvar ignorerte henne. “Læreren min sa at noen ganger blir folk sittende fast i livet og bare spinner.”

Far nikket. “Jeg antar at vi alle har tider når vi trenger en lite dytt i riktig retning,” sa han  mens de begynte å kjøre hjemover. “Kan dere komme på noen praktiske måter vi kan gi en slik hjelp til noen? Uten å skubbe dem når de står fast i snøen, naturligvis.”

Ingen sa noe på en stund. Så kom Lydia med et forslag. “Nå vet jeg det!” sa hun. “Ingvar ga meg en dytt da han hjalp meg med leksene forleden dag.”

“Bra,” sa far. “Og dere ga meg en dytt da dere fortalte meg at foreldrene til vennene deres likte søndagsskole leksjonen min. Jeg hadde begynt å bli litt motløs over leksjonene mine.”

Da de kjørte inn oppkjørselen deres hadde Ingvar en ide til. “Jeg antar at mor ga meg og Lydia en dytt når hun fikk oss til å ta en ‘time-out’ når vi kranglet i går,” innrømmet han.

Far smilte. “Jeg tror at du har rett,” sa han.

Hva med deg?

Kan du “gi noen andre en dytt”? Kan du gi litt hjelp eller et oppmuntrende ord til noen som ser ut til å stå og “spinne”? Gud blir glad når du oppmuntrer og hjelper andre.

Forman derfor hverandre og oppbygg hverandre innbyrdes

1 Tessalonikebrev 5:11

Dagens nøkkelord: HJELP ANDRE

Advertisement
%d bloggers like this: