28 januar

Txt: Salme 20:1-7

Å GI SLIPP

Jenny plantet åren i vannet med kraftige, jevne åreslag. “Pappa! Se der borte!” ropte hun når kanoen deres nådde en røff del av elven. Foran dem kom en veltet kano drivende nedover, og en kvinne klynget seg desperat til et tre som hadde falt delvis over elven.

“Hjelp meg!” ropte kvinnen full av frykt da Jenny og faren hennes nærmet seg.

“Jenny, dersom vi kommer for nær henne, kan hun gripe kanoen vår i panikk,” advarte faren henne. “Vi må manøvrere rundt og komme på nedsiden av henne.” Med Jennys raske åreslag gikk kanoen raskt fremover, og faren snudde kanoen deres rundt elegant rundt treet og like under den strandede kvinnen. “Slipp treet og la elven bringe deg nedover!” ropte faren. “Vi vil plukke deg opp!”

“Jeg kan ikke!” ropte kvinnen skrekkslagent. “Strømmen vil trekke meg under!”

“Redningsvesten vil hode hodet ditt over vannet,” forsikret Jennys far. Han klarte endelig å overtale den unge kvinnen til å slippe treet, og hun fløt nedover til sikkerhet.

Senere den ettermiddagen kunne ikke Jenny slutte å snakke om det som hadde skjedd. “Damen var så redd, mamma!” sa hun. “Hun klamret seg fast til det treet som om det var det eneste som kunne redde henne. Men treet kunne ikke redde henne. Hun måtte slippe taket og stole på redningsvesten. Hun burde ha visst at den ville holde henne flytende. Når hun endelig stolte på den, så fikk den henne fra den sterke strømmen til rolig farvann.”

“Hun stolte på feil ting for hjelp, ikke sant?” sa moren. Etter en liten stund la hun til “Jeg gjør det samme av og til, gjør ikke du?” Jenny kikket overrasket på moren sin. “Når noe går galt, så stoler jeg ofte på min egen evne til å klare situasjonen, eller på presten vår,” forklarte moren. Hun lo da hun la til “Eller på din far – han er flink til mange ting, men der er mange ting han ikke kan hjelpe med.” Moren ristet på hodet. “Noen ganger ber jeg ikke Gud om hjelp før alt det andre har feilet. Han burde være min første utvei, ikke min siste. Han er den som kan lede meg til den hjelpen jeg trenger.

Hva med deg?

Er Gud den du vender deg til når du har et problem? Eller prøver du først alle de andre tingene du kan komme på?  Stoler du på hardt arbeid, atletisk evne eller intelligens? Tror du at foreldrene dine, læreren din eller en venn kan ta seg av problemet ditt? Gud er den du må stole på. Kall på Ham og stol på Ham slik at Han kan vise deg hvor hjelpen er å finne.

Bevar meg, Gud, for jeg tar min tilflukt til deg

Salme 16:1

Dagens nøkkelord: GÅ TIL GUD FØRST

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: