12 juni

Txt: Matteus 7:7-11, Jakob 1:17

GODE GAVER

Mens hun trillet inn i innkjørselen på sykkelen sin, vinket Trude til faren sin. “Jøss!” utbrøt hun mens hun hoppet av. “Jeg elsker min nye sykkel! Jeg hadde aldri trodd jeg ville få en slik fantastisk presang til fødselsdagen min!” Skravlingen hennes fikk far til å smile, og Trude klemte ham impulsivt. “Pappa! Du er best i hele verden! Du visste akkurat hva jeg ønsket meg. Den er til og med den perfekte fargen.”

Far lo. “Jeg kan ta et hint,” svarte han. “Hvor mange ganger har jeg ikke hørt deg snakke om ‘den kule sykkelen i vinduet på MX Sport’? Og er ikke du den som hengte opp et bilde av denne samme sykkelen teipet på badespeilet sist uke? Jeg tror du til og med hadde sirklet inn hvilken farge du foretrakk.”

Trude lo muntert.  “Jeg antar det var ganske opplagt,” tilsto hun mens hun børstet støv av sykkelen. “Jeg antok at du ikke ville vite hva jeg ønsket meg dersom jeg ikke fortalte deg det.  Dessuten tenkte jeg at det koster ingen ting å spørre.”

“Vel, jeg er glad for at vi kunne gi deg det du spurte etter,” sa far, “men… hva om du hadde spurt etter en ny bil? Tror du vi ville ha kjøpt det til deg?

Trude lo. “Ikke tale om!” sa hun. “Jeg er ikke gammel nok til å kjøre enda.” Hun tok en liten pause. “Jeg ønsket meg på en måte den DVDen om det hjemsøkte herskapshuset, men jeg visste at dere ikke ville ha gitt meg den heller.”

“Det har du rett i.” Far nikket. “Jeg er veldig glad i deg, Trude, men jeg vil ikke alltid gi deg alt du ber om,” sa han. “Det vil ikke Gud heller. Jeg vet hvor skuffet du var da du ikke ble utvalgt på turn laget. Du virket skråsikker på at Gud ville gi deg den muligheten fordi du hadde bedt om det. Men Gud innvilget ikke ønsket ditt.”

“Nei, og jeg forstår fremdeles ikke hvorfor Gud ikke hjalp meg,” svarte Trude. “Jeg hadde virkelig lyst til å være med på lager.”

“Fordi jeg er glad i deg, vil jeg bare gi de gavene jeg tror er best for deg,” fortalte far henne. “Gud – din himmelske Far – er også veldig glad i deg og gir også gode gaver. Når Han ikke svarer bønnene dine akkurat slik du har bedt Ham, så er det fordi Han vet hva som er best for deg.

“Jeg holder på å lære det.” Trude sukket. “Jeg har mye å lære, ikke sant?”

Far ga henne en stor klem. “Jeg synes du gjør det ganske bra,” oppmuntret han.

Hva med deg?

Lurer du av og til på hvorfor Gud ikke gir deg det du spør om? Når det skjer, føler du at du kunne like gjerne latt vær å be? Husk at Gud vet hva som er best for alle barna Hans – inkludert deg! Han ønsker at du skal komme til Ham med forespørslene dine, men det betyr ikke at Han alltid vil gi deg det du ønsker. Selv når du ikke forstår hvilke grunner Han har, så stol på Ham og godta de svarene Han gir.

Han (Gud) nekter ikke dem noe godt som vandrer i uskyld

Salme 84:12

Dagens nøkkelord: GODTA GUDS SVAR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: