Side nummer 1: Den gule siden

Image result for yellow page

I dag skal jeg fortelle om en spesiell bok som heter “Boken uten ord”.  Har du kanskje en bok selv uten ord i? Du har kanskje mange billedbøker med mange fine bilder eller tegninger i. Den boken jeg skal fortelle deg om har ingen bilder heller. Boken har 5 sider, alle med forskjellige farger.

Den første siden er gul, den andre siden er svart, den tredje siden er rød, den fjerde siden er hvit, og den siste siden er grønn. Alle disse fargene har sin egen historie, og jeg skal fortelle hva de står for.

Den aller første siden er den gule siden. Gulfargen skulle egentlig ha vært gullfarge, men gulfargen brukes ofte istedenfor gull. Når du ser gullbarrer i et Donald blad, for eksempel, så er den gullbarren gul. En gullbarre er en slags brikke som består av rent gull.

No automatic alt text available.

Hva tenker du på når jeg sier at du skal tenke på noe med gull farge? Kanskje du tenker på penger eller smykker – noe som er verdifullt.

Bibelen er Guds ord. Gud sier i boken sin at i himmelen er gatene av gull. Faktisk er hele er hele byen i himmelen laget av gull. Byen er bygget på edelstener, og de 12 portene som går inn til byen er laget av perler. Himmelen er et vakkert sted fordi den er laget av Gud, og det er Guds hjem hvor Han bor.

Derfor er den gule fargen i Boken uten ord et bilde på himmelen.

No automatic alt text available.

Bibelen lærer oss mye om Gud. Det første Bibelen forteller oss om Gud er at Han er Skaperen. Det er Han som har skapt – det vil si laget – alt vi ser rundt oss av natur og dyr. Han skapte trærne, himmelen og alle stjernene. Men det aller beste Han skapte er menneskene. Han skapte deg! Gud vet alt om deg. Han vet navnet ditt og fargen på øynene dine. Ja, Han kan til og med telle hvor mange hårstrå du har på hodet ditt.

En annen ting Bibelen forteller oss er at Gud er glad i oss – Han er glad i deg! I Johannes 3:16 står det “For så har Gud elsket verden at Han ga sinn sønn, den eneste fødte, slik at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv“.

Gud visste om deg og var glad i deg til og med før du ble født. Gud ønsker at vi skal være glade i Ham også. Gud er veldig annerledes enn deg og meg. Bibelen sier at Gud er hellig, perfekt på alle måter. Er det ikke fantastisk at den hellige Skaperen ev hele verden er glad i deg? Det gjør Han, og Han ønsker at du skal bo sammen med -ham i himmelen en dag.

Image may contain: 2 people

Himmelen er ett vakkert sted, fordi det er laget av Gud og er Hans hjem. Guds ord, Bibelen, forteller oss mye om himmelen. For eksempel er det mange ting som ikke finnes i himmelen:

Vi trenger for eksempel ikke solen eller månen. Gud selv skal være lyset for oss. Derfor trenger vi ingen lamper eller lys der. Ser du gutten og jenta på bildet overfor? De er lei seg på grunn av noe. I himmelen vil vi ikke gråte. Det vil være ett sted hvor vi vil være lykkelige. Og ingen skal bli syke eller dø. Er ikke det fantastisk?

Men det er en annen ting som ikke finnes i himmelen. Ser du det svarte hjertet på tegningen overfor? Et svart hjerte betyr synd i hjertet vårt. Det har vi alle. Synd er når vi bryter Gods lover. Lover som sier at vi skal være snille mot andre og ikke lyve, stjele eller gjøre andre stygge ting. Slik synd skal ikke finnes i himmelen. Fordi vi synder mot Gud kan vi ikke komme til himmelen uten at vi blir tilgitt av Gud.

Image may contain: 3 people

Bibelen forteller ikke bare om det som ikke finnes i himmelen; den forteller også m det som finnes i himmelen. En av de tingene har jeg allerede nevnt: gater av gull. Det finnes mange hus i himmelen som mennesker skal bo i. De som har blitt tilgitt av Gud skal bo i de husene. Det finnes en bok hvor navnene på alle de som skal bo i himmelen er skrevet opp. Har du lyst til å bo i himmelen? Da må du bli kjent med Jesus.

Jesus levde på jorden for cirka 2000 år siden. Vi lever i dag i år 2018 etter Kristus – det vil si etter Jesus. Nå er Han i himmelen og venter på de som er glade i Ham og har bedt Ham om tilgivelse. Tilgivelse er når du har gjort noe galt og sagt du er lei deg for at du gjorde det. Hvem som helst som tror på Jesus kan bli tilgitt syndene sine og få komme til himmelen og være med Jesus.

Gud elsker alle mennesker, gutter og jenter, og ønsker at alle skal komme til himmelen, men bare de som er spurt Jesus om tilgivelse kan komme inn der.

Image may contain: 1 person

Bibelen sier at Jesus skal komme tilbake snart og hente de som følger etter Ham opp til himmelen. Det å følge etter Jesus betyr å gjøre det som Han har sagt. Vi leser om hva Han har sagt i Bibelen. De som følger etter Jesus kaller vi kristne. Hvem som helst som vil kan bli kristen.

Dersom du ønsker å dra til himmelen må du be til Gud og be om unnskyldning for alt det gale du har gjort. Be er å snakke til Gud. Han hører deg når du ber til Ham, og Han ønsker å tilgi deg alt det gale du har gjort. Å være en kristen betyr å forsøke å likne Kristus i måten vi oppfører oss på. Han var snill mot alle og gjorde ingen ting galt. Han sier at Han banker på  hos deg og ønsker at du slipper Ham inn og vil være sammen med Ham.


 

Advertisement
%d bloggers like this: