9 mars

Txt: Filipperne 4:4-9

Å SE PÅ UGRESS

“I år skal jeg ha min egen hage,” annonserte Britt når tante Jorunn kom på besøk. Hun skulte ned på lillesøsteren hennes, Dina. “Biter du negler igjen, Dina?” spurte hun. “Jeg tåler ikke at du gjør det!” Tante Jorunn rynket på nesen. Hun hadde lagt merke til at Britt ofte skjente på Dina om noe.

Britts hage vokste bra, men ugresset irriterte henne. “Det vokser fortere enn plantene,” klaget hun en dag hun viste tante Jorunn hagen.

“Men blomstene er så vakre!” utbrøt tante Jorunn. “Og se! Maisen din har allerede fått ører.”

“Jo, men se på  alt ugresset,” murret Britt. Hun snudde seg til Dina som hadde fulgt etter dem. “Hei! Få de store pailabbene dine ut herfra!” kommanderte hun. “Du trakket på en plante sist du kom ut for å se på hagen min!” Da Dina snudde og gikk langsomt mot huset, snudde Britt seg mot hagen og tante Jorunn igjen, “Jeg hater ugress!” sukket Britt. “Jeg hakker og hakker, men der finnes alltid flere av dem.”

“Det er bra å se etter ugress og luke det bort,” sa tante Jorunn, “men jeg er redd for at du blir så irritert over hvert lille ugress at du ikke legger merke til de fine plantene. Det hindrer deg å nyte hagen din.”

“Men jeg liker jo hagen min,” protesterte Britt.

“Kanskje det, men jeg tror du kunne like den enda bedre,” sa tante Jorunn. “Og en ting til… Jeg tror du har samme problemet med søsteren din.Tror du ikke du ville ha mer glede av Dina dersom du ikke kikket etter feilene hennes hele tiden? Gud har gitt deg en søster til å være glad i, og Han har gitt henne mange gode egenskaper som du kan ha glede av. Men alt du ser er de små tingene hun gjør feil, og så lar du dem irritere deg. Istedenfor å tenke på de tingene, burde du tenke på alle de gode egenskapene Dina har og ha mer glede av å være sammen med henne.”

Britt ville ikke innrømme det, men hun visste at tanten hadde rett. Jeg… jeg skal begynne å se etter ting jeg liker om Dina, bestemte hun.

Hva med deg?

Er det lettere for deg å se feil i andre mennesker enn å se de gode egenskapene deres? Det ser ut til å skje helt naturlig, men dersom du virkelig har lyst til å fprandre deg vil Gud hjelpe deg. Verset under er et godt vers å meditere på. Andres feil er ikke med på den listen. Be Gud om å hjelpe deg til å være glad i andre slik som Han er. Be Ham lære deg å konsentrere på hva du liker ved dem istedenfor hva du ikke liker.

For øvrig, søsken, de ting som er sanne, ting som er av god moral, de ting som er rettferdige, de ting som er rene, de ting som er verdt å elske, de ting som tales vel om, om det er ærbart liv, og om det er noe som er verd å bli rost, så legg dere alt dette på sinne!

Filipperne 4:8

Dagens nøkkelord: SE ETTER GODT I ANDRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: