14 juni

Txt: 1 Samuel 2:18-19, 26, 3:1

EN MÅTE Å TJENE 

Mona lå på sengen sin mens hun leste en spennende misjonær historie. Jøss! tenkte hun. Kanskje jeg skulle bli en misjonær og tjene Gud en dag. Hun sukket. Det er ikke noe særlig jeg kan gjøre nå. Jeg er bare et barn.

“Mona! Vær så snill og kom her!” ropte mor. Da Mona kom til kjøkkenet, rakte mor henne en skål. “Kan du ta denne lapskausen bort til fru Nilsen ved siden av?” spurte mor. “Den brukne armen gjør det vanskelig for henne.”

Hjemme hos fru Nilsen la Mona merke til at oppvasken etter frokost og lunsj fremdeles stod på bordet, så hun satte dem i oppvaskmaskinen og dekket bordet til middag. Fru Nilsen takket henne om igjen og om igjen for at hun var så hjelpsom, og -mona smilte da hun dro derfra.

Da Mona kom hjem igjen, spurte mor om hun kunne ta noen ukeblader bort til bestemor. Fordi bestemor var så glad for å se henne, så satte Mona seg ned en stund. “Du er så grei jente, Mona,” sa bestemor. “De fleste barna i dag har ikke tid til gamlinger som oss.”

Da Mona kom hjem igjen, sang hun muntert. “Vel, du ser ut til å være i godte humør,” bemerket mor. “Kunne du være så snill å mate Rasmus?”

“Ja da!” svarte Mona. Da hun var ferdig å mate babyen, lo hun. “Han er litt av en klovn,” fortalte hun sin mor.

Etter middag grep Mona boken sin og satte seg ned for å lese.. Hun smilte til moren sin. “Det er virkelig kult å se den måten misjonæren i denne boken gjør ting for å hjelpe folkene i landsbyen deres, Jeg skulle ønske at jeg kunne vokse opp fort slik at jeg kan tjene Gud på samme måte.

Mor smilte. “Du har gjort ting for Gud i hele ettermiddag, Mona.”

“Jeg? Gjort ting for Gud?” gjentok Mona.

“Du hjalp fru Nilsen,” sa mor. “Du besøkte bestemor. Du…”

“Men mamma! Det var bare å hjelpe mennesker,” sa Mona med et sukk. “Jeg har lyst til å gjøre noe for Gud.”

“Hvordan tror du misjonærer tjener Ham?” spurte mor. “De gjør det ved å hjelpe andre mennesker, og det er akkurat det du har gjort.”

Et stor smil bredte seg langsomt over fjeset til Mona.

Hva med deg?

Tror du at du er for ung til å tjene Gud? Det er du ikke. Bibelen gir flere eksempler på barn som tjente Ham. Et av dem kan du finne i dagens skriftsted. Du kan også tjene Gud. Lag en liste over to eller tre ting du kan gjøre i dag for å hjelpe noen. Sjekk så etter på slutten av dagen om du har gjort dem. Du vil finne at å tjene Gud ved å hjelpe andre vil ikke bare være til velsignelse for dem. Det vil også bringe frem et smil på leppene dine og gi deg en sang i hjertet ditt.

En ung gutt viser ved sine gjerninger om hans ferd vil bli ren og rett

Salomos ordspråk 20:11

Dagens nøkkelord: DU KAN TJENE GUD NÅ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: