13 juli

Txt: Predikanten 3:11-14

VANLIGE DAGER

Familien Mortensen avsluttet familieandakten hver dag med å lese et kapittel fra en misjonærfortelling. Akkurat nå leste de om et misjonsarbeid i Sør Amerika. “Junglene lukket seg inn rundt Pedro,” leste far. “Helt siden han hadde blitt en kristen, hadde de andre medlemmene av stammen hans bestemt seg for å drepe ham. Selv nå var det flere menn et lite stykke bak ham på jungelstien. Det så ut som om der ikke var noen utvei. Pedro ba mens han løp.”

“Det er så skummelt,” hvisket Mari.

Far fortsatte å lese. “Plutselig trådte en mørkhudet mann ut fra buskene like foran ham. Han ga tegn til at Pedro skulle følge etter ham og begynte å bevege seg dypere inn i jungelen. Skulle jeg følge etter ham? lurte Pedro. Er denne mannen en venn? Jeg har aldri sett ham før. Pedro visste ikke hva han skulle gjøre.” Far så opp, la et bokmerke inn i boken og lukket den. “Slutt på kapittelet,” sa han.

“Å, nei!” stønnet Asle. “Bare en side til?”

Mor ristet på hodet. “Det er skole i morgen, og dere trenger å legge dere.”

Asle strakk seg. “Noe mennesker lever så spennende liv, og mitt liv er så… vel, det er så vanlig. Det er for det meste skole, øve på trompeten, studere, spise, sove, og så skole igjen.”

“Jeg ville ikke at det skulle være så spennende at noen forsøkte å ta livet av meg fordi jeg var en kristen!” utbrøt søsteren hans, Alexandra.

Asle lo. “Vel, nei… men jeg synes fremdeles at livet mitt er ganske kjedelig.”

“Gud vet at vi trenger vanlig dager til å vokse og lære om Ham,” sa far. “Til og med store menn i Bibelen hadde vanlige dager. Ta Daniel, for eksempel. Han måtte…”

“Livet hans var spennende!” avbrøt Asle. “Han ble kastet inn i løvehulen.”

“Mer spenning som jeg kunne klare meg uten,” observerte Alexandra.

Far smilte. “Daniel sloss ikke med løver hver dag,” sa han. “Han gjorde også mange vanlige jobber i kongens hoff. Og apostelen Paulus var teltmaker. Han må ha tilbrakt mange dager med å sy, måle og klippe. Vi trenger å se alle dagene våre som gaver fra Gud. Gjør ditt beste hver eneste dag Han gir deg.”

Asle stod opp med et stort gjesp. “Ja. Okay, jeg får vel gå og legge meg, slik at jeg kan bli frisk og uthvilt til en… eh… en ny vanlig dag.”

Hva med deg?

Virker det som om det bare er andre så får spennende dager, men ikke deg? Dagen du går til skolen, spiser, leker, sover, og går enda mer på skole er en del av Guds plan for å forberede deg til fremtiden. Dersom du ser hver dag som en gave fra Gud vil det bli lettere å utføre “vanlige” jobber som lekser, øve på å spille musikk, vaske opp eller slå plenen.

Alt har sin tid, og en tid er det satt for alt det som skjer under himmelen

Predikanten 3:1

Dagens nøkkelord: TAKK GUD FOR HVER DAG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: