26 april

26 APRIL

Txt: 1 Peter 3:3-6

PÅ INNSIDEN

Randi snublet inn i huset til tanten hennes og kollapset på sofaen mens hun hulket. Tante Karen knelte ved siden av henne. “Hva er i veien, Randi?”

“Jeg er så feit og stygg,” jamret Randi. “De andre barna kaller meg Bolla.” Hun fikk knapt ordene ut på grunn av den store klumpen i halsen.

Tante Karen følte en smerte inne i brystet hennes. “Jeg vet akkurat hvordan du føler deg, Randi!” sa hun alvorlig. “De andre barna pleide å kalle meg Slepebåt.”

Randi kikket overrasket på sin vakre, slanke tante. “Deg? Men tante Karen! Hvorfor kalte de deg det?”

Tante Karen smilte. “Når jeg var på din alder, så var jeg overvektig også,” sa hun. “Tid og en velbalansert diett har gjort mange forandringer – men det skjedde ikke over natten.”

Randi satt opp mens ttante Karen fortsatte. “Jeg følte meg ofte såret når klassekammeratene ertet meg. Så oppdaget jeg en dag at det ikke var det som er på utsiden som er viktigst. Det var det som var på innsiden som var viktigst.”

“Du høres ut som min mor,” sa Randi. “Hun sier alltid at der vakre er på innsiden.”

“Det er helt sant!” Tante Karen nikket. “Jeg bestemte meg for å gjøre hva jeg kunne for å bli vakker på utsiden, men selv om jeg ikke lykkes med det, så skulle jeg være vakker på innsiden.”

“Hvordan gjorde du det?” spurte Randi.

“Jeg ba mye om det, og Gud hjalp meg,” svarte tante Karen. “Han viste meg at det styggeste inni meg var selvopptatthet. Så jeg bestemte meg for å slutte å tenke så mye på meg selv. Det gjorde jeg, og en dag kom en venn opp til meg og sa: ‘Karen, du har forandret deg i det siste. Du smiler mye mer enn du pleide, og øynene dine stråler. Du blir vakrere dag for dag.’ Jeg ble så glad!”

Tante Karen stod opp. “Det er viktig å ta godt vare på kroppene Gud ga oss,” sa hun, “og dersom du ønsker det, kan jeg hjelpe deg å finne en god diett og et treningsprogram du kan følge. Jeg vet at din mor vil hjelpe deg også. Men dersom du vil være virkelig vakker, Randi, så må du la Jesu kjærlighet skinne gjennom deg. Det er sann skjønnhet!”

Hva med deg?

Er du misfornøyd med utseendet ditt? Lev sunt. Lær deg å nyte sunne måltider, og gi resten av kroppen det den trenger. Hold deg ren og sunn, forsøk å se så bra ut som du kan. Slutt å bekymre deg over vekten, fjeset eller håret ditt. Tenk mindre på deg selv og mer på Gud og på andre. Spør Gud om å hjelpe deg til å bli kvitt styggheten inne i deg og fylle deg med Hans glede. Snart vil Jesu skjønnhet skinne gjennom deg!

Ynde svikter og skjønnhet forgår, men en kvinne som frykter Herren, hun skal roses.

Salomos ordspråk 31:30

Dagens nøkkelord: SANN SKJØNNHET ER PÅ INNSIDEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: