Stjerne som gjemmer seg inni en stjerne?

Bilderesultat for SMSS J160540,18 the halo star

Big Bang teorien sier at de første stjernene ble dannet like etter det antatte “smellet”, og er kjent som Befolkning III (Population III) stjerner, var ganske annerledes fra dem vi ser i dag, og ble dannet nesten bare av hydrogen og helium. Men hvor er de? Der burde finnes noen fremdeles, men ingen har blitt funnet.

En nylig forskningsoppgave hevder å ha bevis for en Pop III stjerne som er 13,3 milliarder år gammel – bare at den ikke har blitt observert som dette, men at den er antatt på “hjemme seg” inni en annen stjerne i galaksen vår. Denne Pop III stjernen er påstått å ha opplevd en supernova eksplosjon som fødte den stjernen vi kan observere i dag. Men eksplosjonen var så svak at mesteparten av materialene fra den tidligere stjernen, dens forganger, ble sugd tilbake til dens etterfølger.

Hele dette scenarioet, ved bruk av computersimulering, er bare basert på mønsteret av elementene i stjernen – særlig mengden av jern, den laveste mengden noensinne funnet.

Dette ser ut til å være et nytt ynkelig forsøk på å fortelle eventyr, i et forsøk på å støtte Bing Bang teorien ved å “finne” en av de savnede Pop III stjernene – til tross for at den ikke kan sees. Akkurat som med “mørk materie” synes det viktige her å være den nåværende naturlige historien, og hva enn som bli observert blir presset inn i den historien.


 

Advertisement
%d bloggers like this: