12 november

Txt: Lukas 8:5-8, 11-15

BLOMSTERPOTTE LEKSJONEN

Madeleine bråstoppet da hun kom inn på søndagsskole rommet. På bordet stod det tre blomsterpotter. En så ikke ut som om den hadde noe i den; den andre hadde en liten, kjempende plante; den tredje hadde en stor, vakker blomst. “Hva er blomstene til?” spurte barna. “Og hvorfor er det ikke noe i den ene blomsterpotten?”

“Jeg har tatt dem med meg for å hjelpe meg å lære dere en leksjon,” svarte frøken Anna og smilte til alle i klassen. “Jeg håper disse blomsterpottene vil hjelpe oss å se hvilket stadium vi alle er på i livene våre.”

Madeleine stilte spørsmålet alle lurte på. “Hva mener du med ‘stadium’?”

“Ser dere denne blomsterpotten?” spurte frøken Anna mens hun plukket opp den som bare hadde jord i. “Jeg plantet noen frø her, men jeg hadde knapt dekket dem med jord før jeg oversvømte den med vann.” Hun satte blomsterpotten ned på bordet. “For meg representerer denne barn som sier at de tar imot Jesus når det blir gitt en invitasjon, men de mener ikke alvor. De bare later som. Frøene i denne potten har ikke startet en gang. På samme måte setter ikke Guds ord rot i hjerter som ikke mener alvor.”

“Mener du de barna som kommer frem under invitasjonen bare fordi foreldrene vil at de skal gjøre det?” spurte en jente.

“Ja,” nikket en annen. “Eller som en jente som bare later som om hun er frelst og ble døpt og lagt til menigheten ‘bare fordi vennene hennes gjorde det’?”

Frøken Anna nikket. “Dersom dere gjør det for disse grunnene, så bare ‘later du som’, og livet ditt vil fremdeles være like tomt som denne blomsterpotten. Jeg ønsker at dere alle undersøker hjertene deres. Jeg ber om at ingen i denne klassen vil høre til i denne gruppen.”

Hva med deg?

Har du bare “latet som” at du har tatt imot Jesus som din Frelser? Dersom du har gjort det bare for å imponere andre – dersom du ikke mente alvor da du bekjente synden din og ba Jesus tilgi deg – så er du ikke frelst. Du kan bare motta Guds frelsesgave dersom du tror på Jesus. Dersom du vet at du er en synder og du virkelig tror at Jesus døde og stod opp igjen for deg – dersom du virkelig ønsker at Han skal frelse deg – så bøy hodet ditt med en gang og be Ham om å gjøre det. Det vil Han! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

For syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre

Romerne 6:23

Dagens nøkkelord: IKKE LAT SOM OM DU ER EN KRISTEN

Advertisement
%d bloggers like this: