19 desember

Jakob 2:1-9

PERLEDYKKING

“Du vil aldri gjette hva som skjedde på julemarkedet, tante Siv,” pep Lotte da hun braste gjennom døren. Hun børstet de brune krøllene vekk fra ørene og viste frem to perle øreringer.

“Ååååå!” utbrøt tante Siv. “Du må ha brukt alle sparepengene dine for å kjøpe dem! Eller var det onkel Frank som kjøpte dem for deg?”

“Vel, vi kjøpte dem ikke akkurat. Jeg fikk dem i fiskedammen,” forklarte Lotte og lo. “Alle skjellene skulle ha en perle inni dem. ‘Kjøp en østers – ta hjem en perle’ stod det på skiltet. Så, fra en stor glasskål valgte jeg ut den minste og styggeste jeg kunne finne. Når mannen som stod ved fiskedammen åpnet dem, kan du gjette hva vi fant? Tvillinger!””

“Var det to perler?” spurte tante Siv.

Lotte nikket. “On onkel Frank betalte hva det kostet for å få gjort dem til øreringer,” sa hun. “Han sa det var en ekstra julepresang.”

“Vel, vel! Og de var inni det styggeste skjellet av dem alle?” sa tante Siv og ristet overrasket på hodet. “Jeg vedder på at folk har unngått å velge det skjellet i hele dag. Det bare viser at du ikke kan si verdien på noe ved å se på utsiden.”

“Å, jeg skal aldri gjøre den feilen igjen,” erklærte Lotte.

“Å, forresten,” sa tante Siv. “Inga en-eller-annen ringte da du var vekke. Hun inviterte deg til et selskap hos henne.”

Lotte rynket nesen. “Jeg håper du sa ei,” fortalte hun tanten. “Jeg tror ikke hun vil få noen til å gå til selskapet hennes. Den jenten er den styggeste ungen i søndagsskoleklassen min, og hun har på seg de rareste klærne!”

“Da er hun kanskje den søteste, snilleste jenten i nabolaget,” sa tante Siv stillferdig. Lotte stirret overrasket på tante Siv. “Kanskje du burde gå til speilet og se på de øreringene igjen,” foreslo tante Siv. “De burde minne deg på hva du aldri i livet skulle gjøre igjen.”

Lotte rødmet da hun innså hva hun hadde sagt. “Det høres ut som om du lar Ingas ytre ‘skjell’ gjemme den virkelige skjønnheten hennes,” fortsatte tante Siv. “På innsiden kan det være at hun er en virkelig fantastisk og unik person.”

Hva med deg?

Dømmer du en person etter hvordan den personen ser ut eller hvilke klær de har? Bestemmer andre folks mening hvem du vil være vennlig mot? Alle er dyrebare i Guds øyne, samme hvordan de ser ut. Alle har potensiale og verdi som Gud kan bruke for å gi ære til Ham

For Gud gjør ikke forskjell på folk

Romerne 2:11

Dagens nøkkelord: IKKE DØM ETTER UTSEENDET

Advertisement
%d bloggers like this: