14 november

Txt: 2 Timoteus 3:14-17

HVOR “DUM” ER DU?

Da Bente var ærlig med seg selv, måtte hun tilstå at familieandaktene ikke var så viktige for henne. Hun ønsket spesielt at de kunne droppe dem på dager da hun kom sent ned og måtte vente til etter andakten før hun kunne spise frokost. “Hvorfor må vi gjøre dette hver eneste dg?” spurte hun da far endelig avsluttet bønnen sin. “Familien til Susanne har aldri andakter.”

Far ignorerte spørsmålet hennes, løftet opp en boks med frokostblanding og holdt den foran henne. Så dra han den tilbake. “Å, kanskje du ikke har lyst på frokost,” sa han.

“Selvsagt vil jeg ha frokost!” utbrøt Bente. “Jeg er skrubbsulten! Dessuten sier ernæringslæreren vår at det er dagens viktigste måltid.”

“Jeg forstår. Vel, du kommer vel ikke til å spise noe lunsj i dag, vil du vel?” spurte far.

Bente så overrasket på ham. “Hvorfor ikke? Du vet jeg alltid pakker lunsjboksen min hver eneste dg.”

“Hva med middag?” spurte far. “Planlegger du å spise middag i dag?”

Nå var Bente begynt å bli irritert. “Far, jeg spiser alltid middag.”

Han nikket. “Jeg vet at du alltid har gjort det, men jeg lurte på om du skulle slutte med å spise på travle dager.”

Bente kikket først bort på mor, så tilbake på far. “Slutte å spise?” gjentok hun. “Så dum er jeg ikke!” Plutselig stoppet hun. “Å,” la hun langsomt til. “Dere forsøker å fortelle meg at det ville være like ‘dumt’ å slutte med å ha den åndelige matn min, ikke sant?”

“Helt riktig!” sa far med et smil. “Lese fra Bibelen hver dag er det samme som å spise gode måltider hver dag. Faktisk tror jeg at det er godt å starte hver dag med Guds ord – akkurat som det er viktig å ha en god frokost.

Bente smilte bredt til far, så plukket hun opp Bibelen som lå ved siden av tallerken hennes. “Jeg antar det ville være ganske ‘dumt’ å gå igjennom en hel dag uten denne,” sa hun.

Hva med deg?

Hvor “dum” er du? Du ville vel ikke være dum nok til å gå veldig lenge uten å spise mat for kroppen din, ville du vel? Er du dum nok til å gå uten mat for sjelen din? Det er veldig viktig å få føde fra Guds ord hver dag. Finn en tid du kan lese litt i Bibelen hver dag, så vil det styrke deg åndelig.

Hele Skriften er inspirert av Gud og er nyttig

2 Timoteus 3:16

Dagens nøkkelord: START DAGEN SAMMEN MED GUD

Advertisement
%d bloggers like this: