30 oktober: Lille David

“David svarte: «Du kommer mot meg med sverd, spyd og sabel, men jeg kommer mot deg i navnet til Herren over hærskarene, han som er Gud for Israels hær, han som du har hånt.”

1 Samuel 17:45

En av de best kjente søndagsskolehistoriene som finnes i hele Bibelen, er historien om David og Goliat. Vi kan resitere historien utenat om hvordan lille David drepte kjempen Goliat. Realiteten til den historien er ikke mindre fordi det er en søndagsskolhistorie. Denne fortellinge skjedde, og en liten gjetergutt som sloss i Herrens navn vant over en kjempe av en kriger med en stein og en slynge.

Forestill deg at der er en oppstilling av israelske soldater over fjellkløften, og en gigant av en soldat står i midten. Du betrakter den lille rødaktige, nedbøyde gutten (som ville vokse til å bli en vakker mann, slik som Bibelen sier) spankulere ut på sletten omtrent 50 meter fra den filistinske krigeren. En kommentator tror til og med at Goliat hadde fingre som var 35 cm lange, og et sverd som var over 3 meter langt. Den lille gutten roper ut noe som knapt er hørbart for soldatene som står bakenbor. “ Jeg kommer mot deg i navnet til Herren over hærskarene, han som er Gud for Israels hær.”

Når åpenbaringen først slår deg, så er det ingen kjempe som kan overvinne deg. David visste denne sannheten. David visste at dersom Herren var med ham, så kunne ingen filistiner som trosset Ham stå imot Herrens evne til å utføre ett mirakel. David kjempet i Herrens navn, det var hans åpenbarelse. En liten David kunne vinne over en gigant medumulige odds, ganske enkelt fordi han kom i tro, og stod på åpenbaringen av Ordet.

Ikke la deg selv bli overvunnet av kjempene i deg selv. Motstå kjempene i Herrens navn. Løp ut på slossmarken, samme hvem som fraråder deg å gjøre det, og sloss med all din makt. Gå i Herrens navn i dag! Han har lovet å stå sammen med deg!


 

Advertisement
%d bloggers like this: